Hasznos tippek a függönyök megfelelő felfüggesztéséhez

A függönyök és drapériák még ma is megtalálják a helyüket otthonainkban, hiszen a modern anyagok, minták és minták hangulatossá tehetik a szobát, és ráadásul megvédik Önt a nemkívánatos külső bámészkodóktól. Ezen kívül alkalmasak a konyhába a hálószobába, a nappaliba, a gyerekszobába. Bár a függönyök és drapériák felakasztása nem nagy tudomány, van néhány dolog, amivel tisztában kell lennie, mielőtt kiválasztja a függönyrendszert.

1.1 Sínek, rudak vagy huzalok

1.2 Mire érdemes odafigyelni?

1.1 Sínek, rudak vagy huzalok

A függesztési rendszer attól függ, hogy milyen típusú kampót szeretnénk felakasztani, valamint a függesztési rendszer rögzítési lehetőségeitől. Az akasztórudak leggyakrabban fából vagy fémből készülnek, és gyakran igazi díszítésnek számítanak. Lehet vásárolni teljesen egyszerű, különböző kivitelű és színű rudakat, de dekoratív végekkel ellátott rudakat is. Egyes függönyök és függönyrudak karikákkal vagy fűzőnyílásokkal rendelkeznek, és közvetlenül a rúdra akaszthatók, másokat csíptetőkkel vagy más rögzítőelemekkel akasztanak fel. A függönyrúd lehet fix hosszúságú, de teleszkópos is kapható. Figyeljen azonban a drapéria súlyára és a rúd teherbírására.

A nagyobb súlyú függönyök és drapériák esetében az akasztósínek alkalmasabbak. Az akasztórendszer 1-4 sínnel rendelkezhet, így függönyöket és sötétítőket vagy többféle függönyt is felakaszthat rájuk. Ebben az esetben a függönyöket horgokra vagy más fogantyúkra akasztják.

Könnyű függönyökhöz az úgynevezett huzalrendszer alkalmas. Ez alapvetően egy acélkábel, amelyre a függönyöket horgok vagy csíptetők segítségével akasztják fel. Mindhárom esetben a falra és a mennyezetre is rögzíthetők. Mielőtt elkezdené a lyukak fúrását, győződjön meg róla, hogy elkerülte a pilléreket, vezetékeket és hasonlókat.

Sarok étkezőszett Joesph világos sonoma tölgy + safari (taburettel) (5 fő részére)

1.2 Mire érdemes odafigyelni?

Ha meg akarja védeni magát a hidegtől, válasszon olyan függönyöket vagy sötétítőket, amelyek hossza az ablak alsó kerete vagy a párkánylemez alá nyúlik, és kevésbé húzódnak el az ablaktól. Figyeljen a hosszra, ha az ablak alatt radiátor van. Ha a függöny átfedné, nem áramlana meleg levegő a helyiségbe, és az nem melegedne fel kellőképpen. Az akasztórendszernek körülbelül 10 cm-rel az ablak felső kerete fölött kell elhelyezkednie, ha a zsanérok túl hosszúak, jobb, ha lerövidíti őket. A mennyezettől a padlóig érő függönyök nem mindig mutatnak jól.

Hálószoba Forth 1

A függönytartó rendszernek szélesebbnek kell lennie, mint az ablak, hogy a függönyöket vagy drapériákat egészen a széléig el lehessen húzni, és az egész ablak szabad legyen. Az ablak szélessége szintén összefügg a függöny szélességével. Attól függ, hogy mennyire szeretné, hogy a függöny behúzva legyen. Általában az ablak szélességének kétszeresét ajánlott függönynek választani, tehát ha az ablak 90 cm széles, a függönynek 180 cm szélesnek kell lennie. Mint korábban említettük, ellenőrizni kell a függesztőrendszer terhelhetőségét és a függönyök súlyát, hogy ne terhelje túl a rudat. Ha dekorációként sötétítőt szeretne, a választás alapvetően Önön múlik. Ha egy helyiség, például egy hálószoba sötétítésére szolgálnak, akkor vastagabb szövetekre és ideális esetben sötétebb színekre van szükség.

Van otthon függönye vagy drapériája? Melyik függönyrendszert használta?

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaival

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás