KÉSZÍTSEN KREATÍV DEKORÁCIÓKAT VILLANYKÖRTÉBŐL!

A kiégett izzók még sokáig szolgálhatnak, mivel elegáns és eredeti díszekké alakíthatók otthonunkban. Ha kreatív hangulatban vagy, próbálj meg miniterráriumot készíteni növényeknek, akváriumot vagy vázát. Hozunk néhány inspiráló tippet arra, hogyan lehet egy régi villanykörtét modern dekorációvá varázsolni.

Mini terrárium növényeknek

A terrárium gyönyörű és szerény dekoráció, amely egy kis természetet hoz otthonunkba vagy irodánkba. Szükséged lesz egy izzóra, fogóra, dugóhúzóra, szögre, kalapácsra, homokra, kavicsokra, kis növényre – lágyszárú növényre.

Távolítsuk el a belsejét, és tegyünk homokot és apró kavicsokat az aljára. Lehet készíteni egy kis tölcsért papírból, hogy a homok és a kavicsok ne folyjanak szét. Végül helyezzünk egy kis növényt bele, és adhatunk hozzá néhány dekoratív kavicsot, kéregdarabot stb. A mini terráriumot hagyhatjuk az asztalon vagy a polcon, de használhatjuk függő dekorációként is. Ebben az esetben készítsen elő egy kis zsineget. Részletes utasításokat a videóban találja.

Akasztós vázák

A nappali üres falát feldobhatjuk fotókkal, egy festménnyel vagy izzókból készült vázákkal. Az izzók kivételével, amelyeket belülről kell eltávolítani, csak drótra, fogóra és esetleg ragasztópisztolyra lesz szükségünk. A drótot zsinórral vagy szalaggal is helyettesíthetjük. A vázákat felakaszthatjuk egy egyszerű szögre, vagy rögzíthetünk kampókat vagy akasztókat a falra. Végül csak töltsük meg a körtéket vízzel, és helyezzük bele a virágokat. A következő videón bemutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.

Miniakvárium

A mini akvárium tulajdonképpen hasonló a mini terráriumhoz, de az akváriumban vízi növényeket és esetleg egy kis halat is tarthatunk. A belső részek eltávolításához elő kell készítenie egy villanykörtét és szerszámokat. A fémszálat az égőhöz ragaszthatjuk, hogy biztosan tartson, még akkor is, ha vízzel töltjük meg. Erős drótból könnyen készíthetünk akváriumi állványt, csak megfelelően kell hajlítanunk. Ezután tegyünk növényeket, kavicsokat vagy homokot a körtébe, és öntsük bele a vizet.

Ha halat is szeretne az akváriumba, célszerű nagyobb izzót választani, de a halaknak semmiképpen sem szabad túl sokáig benne tartózkodniuk. Végül is szüksége van oxigén dús vízre és időnként tisztított akváriumra. A vizet például fecskendővel lehet oxigénnel feltölteni, és a vizet időről időre ugyanígy cserélni.

Hajó egy villanykörtében

A palackba zárt hajó ismert dolog. De egy kisebb változatban egy hajót is elhelyezhetünk egy villanykörtében. Egy ilyen dekoráció elkészítése egy kis türelmet és szakértelmet igényel, de az eredmény minden bizonnyal megéri. Hajót készíthetünk fogpiszkálóból, kis szilikon gumiszalagokból, lufiból, gyurmából, második ragasztóból, és nélkülözhetetlen segítőnk lesz egy hosszú csipesz. A díszítéshez kavicsokat vagy színes homokot is használhatunk. El se tudjátok képzelni? Az alábbi videóban megtudhatjátok, hogyan kell ezt csinálni.

Melyik ötlet tetszik a legjobban? Próbáltál már ilyesmit készíteni?

Tetszik ez a cikk? Oszd meg barátaiddal 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás