PRAKTIKUS DEKORÁCIÓK ÜVEGEKBŐL

Sok olyan felesleges dolog van a háztartásban, amely könnyen átalakítható gyönyörű lakásdíszekké. A befőttek, lekvárok és egyéb finomságok tárolására szolgáló üvegek biztosan ezek közé tartoznak. Formától és mérettől függetlenül szép és praktikus dekorációvá alakíthatók.

Hógömb minden alkalomra

A legtöbb hógömb karácsony környékén jelenik meg a boltokban, ami teljesen logikus. Végül is hógömbben havazik, és leggyakrabban egy karácsonyi figurára havazik. De ez az aranyos dekoráció nem kell hogy csak karácsonyi legyen. A hógömb minden alkalomra alkalmas, különösen, ha saját magad készíted.

Szükséged lesz egy fedeles üvegedényre, egy figurára, ragasztópisztolyra (vagy vízálló ragasztóra), csillámporra, konfettire, desztillált vízre. Például használhat egy PET-palack kupakot a figura alapjául. A desztillált vízhez glicerint is adhatsz, amitől a „havazás” jobban fog kinézni. A figurákat érdemes vízálló spray-vel kezelni, hogy meghosszabbítsuk az élettartamukat.

Az eljárás egyszerű – vagy ragassza a figurát közvetlenül a fedélre belülről, öntsön csillámot és konfettit az üvegbe, és töltse fel desztillált vízzel és glicerinnel, majd zárja le az üveget. A biztonság kedvéért a fedél peremét vízálló ragasztóval kell bekenni. Az eljárást és az inspirációt nézze meg a következő videón:

Egy váza a fantáziája szerint

Egy közönséges lekvárosüveg gyönyörű vázává alakítható, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe. Az alapvető dolgok természetesen a tégely, az üveghez való akrilfesték és egy ecset vagy szivacs a felvitelhez. Ha csíkokat vagy más mintákat szeretne létrehozni, készítsen be papírszalagot is. Az utolsó réteget átfestheti poliuretán spray-vel, hogy tovább tartson. Az új vázát szalagokkal vagy más dekorációkkal díszítheti fantáziája szerint. Az üveg festéséhez és a vintage váza elkészítéséhez szükséges utasításokat a videóban megtekintheti.

Nem hagyományos képkeret

Az üvegpohár képkeretként is szolgálhat. Az üveg mérete a fotópapírra nyomtatandó fénykép méretétől függ. A fényképet ezután a befőttesüvegbe helyezzük, és kukoricaolajjal lekenjük, ami nem károsítja, és retró jelleget kölcsönöz neki. Zárjuk le az üveget, és ha szükséges, kössünk egy zsinórt vagy szalagot a nyakára.

Felakasztható gyertyatartó vagy váza

Egy gyertyatartót vagy vázát nem csak az asztalra vagy a polcra lehet helyezni, hanem a falra is akaszthatjuk. Csak egy kis ügyességre és a megfelelő inspirációra van szükség. Ha eredeti kiegészítést szeretne otthonába, készítsen elő egy befőttesüveget, üvegragasztót, flittereket, csillámokat, ecsetet, ragasztópisztolyt, madzagot és virágokat vagy gyertyát. Természetesen más díszeket vagy akril üvegfestéket is használhat a díszítéshez. Az eljárást a következő videóban találja.

Inspirálták tippjeink, vagy készített már valami hasonlót? Melyik inspiráció keltette fel leginkább az érdeklődését?

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaiddal 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás