Egyszerűsítse a mosogatást

Kevesen tudják élvezni a mosogatást. Az edényeket, serpenyőket, tányérokat és evőeszközöket azonban elő kell készíteni a további használatra, függetlenül attól, hogy élvezzük-e ezt a tevékenységet vagy sem. Ha van mosogatógépje, valószínűleg nincsenek ilyen gondjai. Ha kézzel mossa az edényeket, akkor tanácsot adunk hogyan lehet könnyebbé tenni ezt a tevékenységet.

Mindig öblítse le az edényeket

Ha könnyebbé akarja tenni a munkáját, ne hagyja, hogy az ételmaradékok az edényekbe vagy tányérokba bele száradjanak. Ha nem is mossa le azonnal az edényeket, legalább öblítse le őket, és ez által könnyebbé válik a munkája. Nincs rosszabb, mint a száradt ételmaradékokat súrolni. Ezen kívül célszerű az olaj, a zsír és a nagyobb ételmaradékok eltávolítása mosogatás előtt, hogy elkerülje a lefolyó eltömődését.

Megtöltött mosogató vagy folyó víz

Van, aki folyó víz alatt mosogat, és van, aki inkább a megtöltött mosogatóban mossa az edényeket. Mindkét módszernek vannak előnyei és hátrányai. Mosogatás a mosogatóban megtakarítja a víz és a mosószer mennyiségét, összehasonlítva a folyó víz alatti mosogatással. Ebben az esetben ideális, ha kettős mosogatónk van, így van helye az edények leöblítésére a habtól. Csak akkor adjon hozzá mosogatószert, ha megtöltötte a mosogatót vízzel, különben több hab lesz a mosogatóban, mint víz. Figyelnie kell az egyes edénytípusok mosási sorrendjére is. Legjobb, ha üvegcsészékkel, porcelánokkal, műanyag edényekkel kezdjük, végül evőeszközöket, serpenyőket, edényeket, tehát a legpiszkosabb edényeket mosogassuk utoljára. Egyesek számára azonban ez a mosási módszer nem tűnik higiénikusnak, és inkább folyó víz alatt mossák az edényeket.

© pixabay.com

Mosogatás folyó víz alatt valóban higiénikusabb, de lényegesen több vizet és mosószert fog elfogyasztani. A vízfogyasztás nagyjából megduplázódik. A tisztítószert a szivacsra vagy a kefére többször is fel kell vinni, mert az kimosódik. Vizet úgy takaríthat meg ebben az esetben, hogy megállítja, miközben súrolja az edényeket és öblítésnél újra megengedi a vizet.

© pixabay.com

Mit tegyünk az elmosott edényekkel

Ha el akarja kerülni a vízfoltokat, különösen az üvegen, akkor ideális, ha a megmosott poharakat fejjel lefelé száradni hagyja. Ha nem akar víznyomokat az üveg tetején, ne tegye őket a csepegtetőtálcába, de tegye őket egy papírtörlőre. A többi edény maradhat a csepegtetőtálcán. A tányérok, tálak függőlegesen legyenek elhelyezve, és a víz szépen lefolyik róluk. Ne felejtse rendszeresen törölni a csepegtetőtálca alatti területet, hogy ne kezdjen vízkő képződni, amelyet elég nehéz eltávolítani.

Leégetett edények és serpenyők

Időről időre a legtapasztaltabb háziasszonynak is sikerül leégetni az ételt. Ezután az edény, a serpenyő vagy a tepsi tisztítása gyakran gondot okoz. Az edények beáztatása nem mindig segít, ecetet vagy citromot ajánlunk használni. Töltse fel az égett edényt vízzel, adjon hozzá ecetet és tegye a tűzhelyre. Amint a víz melegedni kezd, az edényben lévő leégett maradványok hámlani kezdenek. Ha nincs kéznél ecet, használhat citromot is. Vágjon kettő egy citromot, tegyen az edénybe vizet, és hagyja néhány percig forrni. Végül hagyja kihűlni és egy fakanállal távolítsa el a ráégett ételmaradványokat.

Megtöltöttmosogatóban vagy folyó víz alatt mosogat? Milyen trükköt használ a leégett ételmaradékok eltávolítására?

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás