Egy étkező akár kis lakásban is kialakítható

Kisebb lakásban él, de szívesen élvezné a közös ebédet egy kellemes étkezősarokban? Étkezőt kialakíthat abban az esetben is, ha nem rendelkezik elég hellyel. Elegendő ehhez pár hasznos tipp és egy csipetnyi kreativitás. Az étkező az otthon központja.

1.1 Felejtse el a klasszikus megszokott méreteket

1.2 Milyen étkezőasztal a legmegfelelőbb?

1.3 Szék vagy pad?

1.1 Felejtse el a klasszikus megszokott méreteket

Ha étkezőt szeretne kialakítani jó megfogadni a hasznos tanácsokat, tartani magunkat az ajánlott méretekhez, ergonómiai szabályokhoz, hogy elég tágas legyen és hogy minden személy kényelmesen érezze magát. Viszont, ha nincs elegendő hely, akkor be kell érnie egy kisebb étkezővel, avagy étkezősarokkal. Minden a szoba elrendezésétől és a tértől függ, amely rendelkezésére áll. Gondoljon arra is, hogy egy személynek legalább 40-50 cm -re szüksége van az asztalnál. Egy étkezőasztal 2 fő részére tehát legalább 60 x 90 cm, vagy 60 x 60 cm legyen. Ezek a méretek a közös étkezésnél biztosítják a kényelmet.

Az étkezőt összekötheti a konyhával vagy a nappalival, viszont ha tágas konyhával rendelkezik összekötheti az étkezővel. Minden, amire szüksége lesz kéznél lesz, az ételt és az tányérokat nem kell hordoznia másik helységbe.


Sarok étkező garnitúra Mirvik

Amennyiben kisebb lakással rendelkezik, a konyha, mint önálló helység, nem fog rendelkezi elég térrel egy étkezőasztal elhelyezéséhez. Abban az esetben kösse össze nappaliját az étkezővel, elvégre a nappali az a helység, ahol zajlik az élet és találkozik az egész család. Ha az étkezőasztal nem lesz kihasználva tálalásra, használhatja azt íróasztalnak is akár.


Étkező szett Bond 4

1.2 Milyen étkezőasztal a legmegfelelőbb?

A kis lakásba a téglalap és a négyzet alakú asztalok alkalmasak. A méretei természetesen a személyek számától függ, akik egyszerre fognak az asztalnál ülni. Amennyiben kerek asztalt szeretne, jól gondolja át. Ilyen asztal nagy területet foglal és nem nyújt elegendő teret a tálalásra. A kerek asztal abban az esetben alkalmas, ha a helység közepén lesz elhelyezve, úgy, hogy hozzáférhető legyen teljes egészében.

A legjobb választás helyszűke esetén a széthúzható és a lehajtható lapú asztal. A széthúzható asztal alkalmas abban az esetben, ha időnként megvendégeli a látogatókat. Szükség esetén széthúzza és még több helyre tesz szert, egyéb esetekben összerakott állapotban is hagyhatja, hogy ne foglaljon helyet.


Étkező asztal Expert X B

A lehajtható asztalok helyszűke esetén alkalmasak, amikor már a széthúzható asztal sem férne el. A lehajtható asztalok falhoz rögzülnek, és ha befejezte az evést egyszerűen csak lehajtja, így nem foglal teret. Megfelelő megoldás ez egyszobás, vagy garzonlakásokba, illetve nyaralókba. Étkezőasztalra tehet szert akár a konyhapult meghosszabbításával is és pulthoz hasonlót alkot. Így elég pár széket a pulthoz helyezni és élvezheti is a közös ebédet vagy kávézást.

1.3 Szék vagy pad?

Minden személynek az asztalnál kell, hogy legyen saját széke. Viszont, ha helyszűkével küzd ez nem lesz egyszerű. A legkisebb ülőfelület 40 x40 cm, két szék között pedig legkevesebb 20 cm -es résnek kell lennie. Amennyiben 2-3 főről van szó ez megoldható kis lakásban is. A modern háztartásban hasznosak lehetnek akár az összecsukható székek, amelyek nem foglalják a helyet.

Ha több ülőhelyre van szüksége, akkor mindenképp ajánlatosabb a pad vagy a sarokpad.

A pad esetenként akár kényelmesebb is lehet, mint egy kis szék és ezen kívül érdekes dizájndarab lehet a lakásban.

Az Ön étkezője  miként  van berendezve? Tágas étkezővel rendelkezik, vagy a megfelelő elrendezésen gondolkodik, hogyan lehetne a kis lakásba étkezőt varázsolni?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Ökologikus konyha

Szeressen bele a párizsi stílusba és a francia bútorokba