ABLAKMOSÁS PROFI MÓDON

A gyorsan közelgő karácsony nemcsak azt jelenti, hogy ajándékokat vásárolunk szeretteinknek, hanem azt is, hogy általános nagytakarítást tartunk otthon. Az ablakmosás ennek fontos része. Próbáljon meg mindent viszonylag elfogadható körülmények között elvégezni, mert az ablakmosás fagypont alatti hőmérsékleten értelmetlen munka. Az ablaktisztítók valójában 5 fok feletti hőmérsékleten a leghatékonyabbak.

Szeretné gyorsan és jól lemosni az ablakokat egyedül? Készüljön fel gondosan, és kövesse az időtálló eljárást. Mossa le az ablakpárkányokat, és vegye le a függönyöket és a drapériákat. Ideális esetben azonnal mossa ki őket, és használja a mosógép kímélő programját. Akassza fel a függönyöket, amíg még kissé nedvesek, nem lesz szükségük további beavatkozásra, és pontosan a megfelelő gyűrődéseket kapják.

1.1 Ablakmosás. Ne feledkezzen meg a szúnyoghálókról, az ablakpárkányokról és esetleg a redőnyökről sem

1.2 Fényesítés

1.3 Házi praktikák

1.4 Takarító cégek

1.1 Ablakmosás. Ne feledkezzen meg a szúnyoghálókról, az ablakpárkányokról és esetleg a redőnyökről sem

Ellenőrizze, hogy az ablakok körül nincsenek-e pókhálók vagy porfelverődések, és törölje le őket alaposan. A penészgombát permetezőszerrel távolítsa el, a legkönnyebben elérhetőek a klór alapúak. Tisztítsa meg a nyílászárókat és – ha vannak ilyenek az ablakokon – a szúnyoghálókat, redőnyöket is. Ez egy apró munka, de vannak speciális fésű alakú kefék, amelyek segítenek. A jobb hatás érdekében használjon közönséges dörzsölő alkoholt.

Következik az ablakpárkány, amelyhez egyszerű szappanos víz is megteszi. Egy mikroszálas ruhával és lehetőleg egy vödör tiszta vízzel a nyílászárók keretei vagy kilincsei felé fordíthatja a figyelmét. Tisztítsa meg őket, de még akkor sem használjon súrolószereket vagy érdes felületű szivacsokat, ha a szennyeződések ragaszkodnak hozzájuk. A fakeretek esetében óvatosan bánjon a felhasznált víz mennyiségével.

www. msn.com

A régebbi házakban még mindig vannak dupla csavaros ablakok. Ebben az esetben több munkája lesz, és több vizet és tisztítószert is elhasznál. Csavarja le az ablakokat, mossa le és fényezze ki minden oldalukat, mielőtt visszahelyezi őket. Ez az egyetlen módja annak, hogy az ablakok belsejében lévő foltok ne legyenek láthatóak .

Az ablaküvegek mosását nagymértékben felgyorsítja a mosó és a törlőlapát.
A mosott üveg szennyeződéseit először hagyja egy ideig áztatva tiszta vízzel és egy kis mosószerrel, de még jobb, ha speciális tisztítószert használ. Megkönnyíti a munkáját, mivel nem szivárog és habot képez. Ezt úgy teheti meg, hogy zsírtalanítót használ, egy vastag szőrű törülközőt, amelyre a tisztítószert felviszi, és körkörös mozdulatokkal alaposan bedörzsöli. Ezután egy spatula segítségével kezdje el a felesleges vizet felülről lecsöpögtetni.

A jól illeszkedő, gumiszegélyes ablakmosót minden egyes húzás után törölje le papírtörlővel, hogy a szennyeződés ne terjedjen át az ablak más részeire. Ugyanebből az okból kifolyólag az alsó kerethez tartson készenlétben egy kendőt vagy ismét egy papírszalvétát. Magas ablakai vannak? Szerezzen be egy teleszkópos ablakmosót. A nagyon erősen szennyezett ablakok esetében a nedvesítés és a törlés teljes folyamatát többször is meg kell ismételni.

1.2 Fényesítés

Az ablaktisztítás utolsó szakasza az üveg polírozása. Használjon mikroszálas kendőt és olyan polírozószert, amely felspriccelve habot képez, és nem folyik le a függőleges felületről. A lakkban lévő alkohol gyorsan elpárolog, nem szárad meg eléggé, és ezért nem csinál csíkokat. A piacon vannak tenzideket tartalmazó készítmények is. Csökkentik a víz felületi feszültségét, ezért a cseppek lefolyás közben nem foltozzák be az üveget.

1.3 Házi praktikák

Mint minden háztartási munkához, az ablaktisztítással kapcsolatban sem hiányoznak a régi asszonyok tanácsai. A kipróbált és bevált házi receptek közé tartozik a már jól ismert ecet. Adjon belőle egy kis mennyiséget meleg vízhez, a mosás könnyebben megy, és az üveg szép fényes lesz. Egy tasak pudingpor öt liter meleg vízben feloldva, néhány csepp mosószerrel szintén segít. Az esemény után egy illatos lakást is kap.

1.4 Takarító cégek

Foto: © Tripp

Nincs ideje vagy kedve ablakot tisztítani? Forduljon egy professzionális takarítószolgálathoz, amely mindent szakszerűen és a megbeszélt határidőn belül elvégez. E szolgáltatások árai eltérőek.
Egyes takarítócégek kínálnak redőnytisztítást. A fizetés az ablak méretétől függően változik.

A karácsonyi ünnepek előtt lemossa az ablakokat? Írja meg nekünk az alábbi hozzászólásokban, milyen trükköket használ, akár a hölgyek tanácsát követi, akár szakembereket rendel.

Related posts

Nappal és éjszaka redőny – Hasznos háztartási kiegészítő

12 NÖVÉNY, AMELY MEGSZABADÍTJA OTTHONÁT A MÉREGANYAGOKTÓL

ROVAROK A LAKÁSBAN? ÍGY SZABADULHATUNK MEG TŐLÜK