Így rendezzen be egy egyedi gardróbot

A nagy ruhásszekrény minden olyan nő álma, aki törődik a megjelenésével és szeret szépen öltözködni. Ideális esetben a gardróbnak egy külön helyiségben kell lennie, amely tele van padlótól a mennyezetig érő állványokkal, és az akasztórudakról több tucatnyi ruhafogas lóg le. Egy ilyen ruhatár olyan luxus, amelyet nem mindenki engedhet meg magának. Legtöbbször a lakás szobáinak száma, mérete és az az igény, hogy minden centimétert a legjobb és legpraktikusabb módon használjunk ki, dönt számunkra. Ha Ön is azok közé tartozik, akiknek van külön gardróbja, akkor megkérdezzük: tudja, hogyan rendezheti be megfelelő módon a tökéletes gardróbot?

A ruhatár rendszerezése nehéz feladat, de ha lelkiismeretesen és felelősségteljesen végzi, elnyeri a megérdemelt jutalmát. Nemcsak a ruhatára lesz áttekinthetőbb, de több helye lesz az új ruháknak is, mivel a ruhatár rendszerezése magában foglalja a már nem hordott ruhák kidobását is. Rendezzenbe egy szép gardróbot cikkünk segítségével.

1.1 Mindent a kezdetekről

1.2 Hozza ki a legtöbbet minden centiméterből

1.3 Néhány trükk, hogy a ruhatárad nagyobbnak tűnjön

1.1 Mindent a kezdetekről

Ruhásszekrény Walton 7 (csokoládé)

Mielőtt esztelenül telezsúfolná a gardróbot polcokkal és akasztórudakkal, alaposan mérje fel a helyiséget a padlótól a tetőig. Ha a gardróbban vannak fülkék, azokat is mérje meg.Gondolja át, hogyan kellene kinéznie a ruhatárának. Sok polc, állvány vagy csak szekrényrendszer legyen? Milyen anyagot részesít előnyben? Milyen árnyalatú fa és milyen színek?

© Pinterest

A magasság mellett fontos, hogy a ruhatárhoz megfelelő mélységet is válasszon. A hely ismét korlátozó tényező, de ha van elég hely, 60 cm-es mélység ajánlott. Ez az ideális méret egy olyan ruhásszekrényhez is, amely elég mély ahhoz, hogy a hosszában összehajtogatott ruhákat felakaszthassa és tárolhassa. Egy mélyebb szekrényben nehéz lehet elérni a hátul lévő dolgokat, és a fogasokkal megint csak feleslegesen marad hely. Hozza ki a legtöbbet minden centiméterből. Szereljen polcokat a mennyezet alá, hogy a kevéssé használt vagy szezonális tárgyakat későbbre tárolhassa.

A legtöbb gardróbban ma már padot vagy zsámolyt is lehet találni, amit különösen nagyra fog értékelni, ha átöltözik és felveszi a cipőjét. Mi a helyzet az öltözőasztalkával? A szekrényben való elhelyezéssel helyet szabadíthat fel a hálószobában.

Ellenőrizze a szekrényrendszer elérhetőségét. Megfelel a szükséges méreteknek? Fontolja meg, hogy felkeres egy szakembert, aki személyre szabott tárolóegységet készít Önnek.

1.2 Hozza ki a legtöbbet minden centiméterből

A ruhákat többféleképpen tárolhatja. Egy nőnek más igényei vannak, egy férfinak más igényei vannak, és egy vegyes pár ruhatára megint másképp néz ki. Mire van igazán szüksége?

© Pinterest

A polcok ideálisak nadrágok, pulóverek, pólók, de cipők, kalapok, kézitáskák és egyéb kiegészítők tárolására is. A polcok általában egyenlő távolságban helyezkednek el egymás fölött. A 25-30 cm az ideális. Ha azonban különböző magasságú tárolórekeszekre van szüksége, a polcokat bármikor áthelyezheti.

A helykihasználás szempontjából az akasztórudakat úgynevezett hosszú és rövid rudakra osztják. A hosszú akasztó a kabátok vagy a hosszú női ruhák számára készült, és a gardrób magasságából legalább 120 cm-t kell elkülöníteni számára.

A rövid akasztás ingekhez, blúzokhoz, pólókhoz, pulóverekhez, rövid ruhákhoz, nadrágokhoz való, és a szükséges magasság ezektől függ. Például egy férfi ing esetében 100 cm-es magassággal számoljon, egy női blúz esetében elegendő a 80 cm-es magasság.

© Pinterest

A tervezés során gondolja át, hogy milyen ruhákat szeretne akasztókra akasztani, és mérje meg a hosszukat. Ez segít a tervezésben.

Egy nagy gardróbokban könnyen találhat helyet egy fiókos résznek is. Ideális, ha a fiókoknak vannak olyan rekeszei, amelyekben rendezetten tárolhatja a fehérneműket, zoknikat, de akár az öveket vagy ékszereket is. Így minden tárgy a helyére kerül, és sokkal könnyebb rendet tartani.

Akassza fel fogasokra azokat a ruhákat, amelyeket a legszívesebben visel. A pulóverek és nadrágok megtalálták a helyüket a polcokon. De ne felejtsd el használni a ruhatár más részeit is. A tárolók és kosarak ideálisak a nem túl gyakran viselt ruhák, például az edző- vagy munkaruhák, a szezonális ruhák és kiegészítők, vagy akár az ágyneműk számára. A fedeles dobozokat könnyű egymásra helyezni, megfizethetőek, és többféle anyagból és színben kaphatók.

© Pinterest

Az általában holt térnek tekintett sarkak kihasználhatók a szekrényben egy forgatható akasztórendszer elhelyezésével. Egy ilyen „körhinta” okos megoldás a sarkok számára, akár 360 fokban is forog, és akár több ruhadarabot is képes befogadni.

Illessze be a ruhatárába a fogasokat vagy kampókat. Nem kell aggódnia amiatt, hogy rendezetlennek tűnik. Ha megtalálja a megfelelő elhelyezést számukra, megtakaríthat és a lehető legjobban kihasználhatja a helyet. Mi a helyzet a farmerek kampókra akasztásával?

1.3 Néhány trükk, hogy a ruhatára nagyobbnak tűnjön

  • A hagyományos nyitható ajtó helyett használjon összecsukható vagy behúzható ajtót, illetve zsanéros ajtót.
  • A világos színek szellőssé teszik a gardróbot és feldobják az egész teret.
  • Ha az elrendezés lehetővé teszi, építsen ablakot a projektbe. Nincs jobb és értékesebb a természetes napfénynél.
  • Használjon tükröket, ez a leghíresebb és egyben leghatékonyabb módja annak, hogy vizuálisan megnöveljen egy kis teret.
  • A megfelelő világítás is csodákra képes. Egy központi lámpatestet egészítsen ki spotlámpákkal, amelyek szükség szerint világítják meg az egyes részeket.
Gardróbszekrény Baker IV (choco)

Related posts

BÚTOROK 2024-ben

Kárpitozott panelek az interiőrben

Nappal és éjszaka redőny – Hasznos háztartási kiegészítő