Készítsen olyan hóembert, amelyik soha nem olvad el!

A hóember építése népszerű téli időtöltés gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. De egyre kevesebb hó hullik, ezért a hagyományos téli szórakozások nem mindig megvalósíthatóak. A hóember viszont más, különféle anyagokból is elkészíthető. A dekoráció fontos része az otthonának, mert szebbé és otthonosabbá teheti azt. Tanácsokkal látjuk el azt illetően, hogy miként készíthet olyan hóembert, ami nem olvad el.

1.1 Hóember zokniból

1.2 Használja fel a palackok fedeleit

1.3 Csillogó hóember

1.4 Dekoráció és ajándékcsomagolás

A hóembert elkészítheti együtt a gyerekeivel, amely aztán kellőképen fogja díszíteni a nappaliját vagy a gyerekszobát.  A sajátkezűleg elkészített tárgyak értékes ajándékként is szolgálhatnak szeretteink számára. Egy szülőt vagy nagy nagyszülőt mindig boldogság tölti el, ha unokája vagy gyermeke ilyen ajándékkal lepi meg. Egy ilyen tárgy elkészítése nem nehéz feladat, és a pénztárcáját sem terheli meg. Mindenki készíthet eredeti téli dekorációt.

1.1 Hóember zokniból

A zokni hóember elkészítése nagyon egyszerű. Teljesen szabadjára engedheti fantáziáját. Mielőtt nekilátna, készítsen elő egy zoknit, cérnát, ollót, rizst, pillanatragasztót, gombokat, szövetdarabokat, színes gombostűket és bármit, amivel szeretné feldíszíteni a hóembert. Csak Önön múlik, hogy miből készíti el a hóember szemeit, orrát, száját, sapkáját és a sálját. Inspirációt a következő videóból meríthet.

1.2 Használja fel a palackok fedeleit

Használja újra az üvegpalackok fedeleit karácsonyi dekorációként. Természetesen a feladathoz szüksége lesz fedelekre, vízfestékre, ecsetre, ragasztópisztolyra, szalagokra, cérnára és csillámporra. A fehér akrilfestékkel fesse be a fedeleket. Jó, ha többször lefesti őket, hogy ne üssön át az eredeti színük. Ha csillogó hatást szeretne elérni, akkor a csillámport keverje bele a festékbe. A következő videóban láthatja a készítés folyamatát.

1.3 Csillogó hóember

Gyönyörű csillogó dekoráció papírból is készíthető. Csak fehér habpapírra, piros kartonlapra, ollóra, csillámporra, ragasztóra, ceruzára, szalagra és ecsetre lesz szüksége. Először rajzolja meg a hóember alakját egy sima vagy kemény papírra. Így megvan a sablon formája. Ezután ezt a sablont helyezze a habpapírra és rajzolja körbe azt. Kenje be a hóembert ragasztóval, szórja be csillámporral. Amikor a ragasztó megszárad, kivághatja a hóembert. Ezután a piros kartonlapból kivághatja a hóember kalapját, ami szintén lehet csillogó is. A következő videóban megnézheti a teljes elkészítési folyamatot.

1.4 Dekoráció és ajándékcsomagolás

Minden otthonban van befőtt és lekvár. Ezeket az üvegeket is tökéletesen fel lehet használni. A tél a forró csokoládé ideje is. Találjon három egyforma magasságú lekváros üveget és használja fel a következőképen. Az egyikbe helyezzen kakaót vagy csokoládét, a másodikba mályvacukrot, a harmadikba pedig mentolos karácsonyi cukorkát. Szüksége lesz lekváros üvegekre, olvasztópisztolyra vagy ragasztóra, ollóra, szalagra. Természetesen nemcsak a forrócsokoládéhoz szükséges dolgokat teheti bele az üvegekbe. Más édességekkel vagy apró ajándékokkal is megtöltheti azokat. Nézze meg a következő videót!

Ön melyik hóembert készítené el? Készített már hasonló dekorációt?

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás