Valóban enyhítheti a masszázsfotel a hátfájást?

Relaxációs fotel Askoy

Tudta, hogy a masszázsfotel túlzott használata káros lehet? Mint minden más jó dolog és tárgy, a masszázsfotel is sok előnnyel jár, persze csak ha nem visszük túlzásba a használatát. A masszázsfotel segít enyhíteni a fájdalmat, csökkenti a stresszt, sőt kényelmet és kikapcsolódást nyújt. Nincs ideje masszázsra járni? Akkor a masszázsfotel a tökéletes megoldás, amit közvetlenül a nappalijában élvezhet.

1.1 Hátfájdalmak

1.2 Csökkenti a stresszt

1.3 Milyen hosszan kell masszíroztatnia?

1.4 Milyen gyakran használja?

1.5 Mikor masszíroztassunk?

1.6 Hova tegye a masszázsfotelt?

1.1 Hátfájdalmak

Azok, akik krónikus fájdalmakban szenvednek, valóban minden lehetőséget kipróbálnak, hogy legalább egy kicsit enyhüljön a fájdalmuk. Gyakran fáradtnak, depressziósnak érzik magukat. A fájdalom korlátozza a mozgást és az aktivitást, ami izomgyengeséget okoz. Az ízületek és az ínszalagok meg vannak terhelve, ami további fájdalmakhoz vezet. A fájdalmak enyhítésére legmegfelelőbb módszer a professzionális masszázs.

A masszázsfotel kényelmes alternatíva. Állítható az ülési pozíció, ezenkívül masszázspontokkal, fűtéssel és érzékelőkkel van felszerelve. A fotel segít ellazítani és megnyugtatni az izmokat. Az izommasszázs serkenti az endorfinok termelését, amelyek segítenek csökkenteni a fájdalmat és jó közérzetet teremtenek. A hő pedig elősegíti a vérkeringést.

Relaxációs fotel Ryan TC3 030

1.2 Csökkenti a stresszt

A mindennapi gondokból eredő túlzott feszültség és stressz gyakori okozója a hátfájásnak. Egy jó masszázsfotel ellazítja az izmokat, serkenti a véráramlást, különösen hasznos olyan helyeken, ahol kevesebb az oxigén és a tápanyagellátás. Nagyon hatékony segítséget azoknak is, akiket izomgörcsök gyötörnek. A fotel használata nemcsak a feszültségérzetet, hanem a nyakra, mellkasra és a lábakra nehezedő nyomást is csökkenti.

Relaxációs fotel Askoy

1.3 Milyen hosszan kell masszíroztatnia?

A szakértők azt javasolják, hogy a masszázsfotelt rövid fázisokban kell használni. Ez azt jelenti, hogy ezek a fázisok lehetnek kétpercesek, de akár tizenötpercesek is. A tizenöt percig tartó masszázs a leghosszabb időtartamú. Negyed óra maximálisan elég arra, hogy az izmok ellazuljanak és megpihenjenek. Ha tovább használja, mint 15 perc, az súlyosbíthatja a meglévő sérüléseket, fokozhatja a fájdalomérzetet, sőt, új sérülésekhez is vezethet.

Relax fotel Kalite (szürke)

1.4 Milyen gyakran használja?

Mint írtuk, a több mint 15 perces masszírozás inkább káros, mint hasznos. Masszázst végezhet naponta kétszer. A fotelt, a masszázsfunkciók nélkül azonban nyugodtan használhatja bármikor és bármilyen hosszan. Nyak, váll, csípőfájdalmak esetében heti három-négy alkalommal használhatja a masszázsfunkciókat.

Stresszoldás esetén heti egy, maximum három alkalommal ajánlott használni a fotelt. A fotel túlzott használata befolyásolhatja viselkedését és hangulatát. Néhány fotel még beépített időzítővel is rendelkezik, amely segít nyomon követni a masszázs időtartamát.

Relax fotel Donnie (sötétszürke)

1.5 Mikor masszíroztassunk?

Az igazság az, hogy a masszíroztatni bármikor lehet. Reggel, ébredés a masszázs tökéletes választás. Felébreszt, energiát és pozitív hozzáállást ad az egész napra. Azok, akiknek a munkahelyükön masszázsfoteljük van, akár napközben is használhatják azt, ami által növelhetik a munkavégzés hatékonyságát. Az este végzett masszázs segít kitisztítani az elmét, valamint tökéletesen ellazulni. Az esti masszázs ellazítja az izmokat és felkészíti Önt az alvásra.

Relaxációs fotel Artus 2 TC3-038 fekete

1.6 Hova tegye a masszázsfotelt?

Ha a fotelt magáncélra vásárolta, akkor a hálószoba a legjobb hely az elhelyezésére. A fotel így rendelkezésére áll reggel, ébredés után és este lefekvés előtt is. A hálószoba garantálja a magánéletet és az intimitást. Itt zavartalanul élvezheti a masszázsfotel által nyújtott kellemes pillanatokat.

Ha a család többi tagja is használni fogja a fotelt, keressen neki bátran helyet a nappaliban. A fotelben való pihenés összeköthető a kedvenc műsora nézésével, de akár olvasáshoz is ideális partner.

Amennyiben otthonában van saját „konditerme”, oda is nyugodtan elhelyezheti a fotelt.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival is 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás