Hogyan rendezze be praktikusan a kis fürdőszobát?

A kis fürdőszobák gyakoriak a régi lakásokban és az újépítésű lakásokban egyaránt. Az egyetlen kivételt a nagyobb területű lakások jelentik. Általában azonban 4-6 m2 alapterületű fürdőszobákról van szó. Így ezekhez a méretekhez kell igazítani a berendezést. Még egy kis hely is lehet praktikus és nyújthat megfelelő kényelmet. Rendezze be velünk a kis fürdőszobát.

1.1 Kád vagy zuhanyzó

1.2 A megfelelő mosdó

1.3 Fürdőszoba bútor

1.4 Tólóajtó

1.5 Használjon ki minden szabad helyet

1.6 Használja ki a belsőépítész szolgáltatásait

Mosógépszekrény Lakia (fehér)

1.1 Kád vagy zuhanyzó

A 70-80 cm szélességű zuhanykabin helytakarékosabb, mint a kád, ezzel a megállapítással nem is érdemes vitába szállni. A zuhanyzófülkében nem feltétlenül található klasszikus értelemben vett kád. Gyakran használnak zuhanyfalakat, amelyek akadálymentesek, megfizethetőek és méretük a fürdőszoba lehetőségeihez igazíthatóak. A rejtett csaptelepek helyet takarítanak meg a sarokban. Ha Önnek fontos a kényelem, akkor a zuhanykabin a jó megoldás. A kabin már tartalmazhat hidromasszázs fejeket is.

Fürdőszoba Mador (fekete)

1.2 A megfelelő mosdó

Az arcmosás, kézmosás, fogmosás nem feltétlenül igényel nagy mosdót. Kis helyiségekben szerénynek kell lenni, és a legjobb megoldás néha egy kisebb vagy sarokmosdó. A mosdó alá szekrényt helyezhet el fiókokkal vagy polcokkal. A mosogató fölé pedig tükrös szekrényt, amely többek között optikailag megnöveli a teret.

1.3 Fürdőszoba bútor

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba szellős és kevésbé legyen zsúfolt, ideális megoldás a felakasztható bútorok használata. Ezek megkönnyítik a takarítást is. A kis helyiségekben jól mutatnak a világos színek. A bútorok kiválasztásánál alaposan fontolja meg, hogy milyen darabokra lesz szüksége, és hogyan fogja elrendezni őket. Különösen alkalmasak a magas és keskeny szekrények, amelyek lehetővé teszik a tér teljes magasságának a kihasználását. Mivel a fürdőszoba meleg és párás, válasszon olyan bútorokat, amelyeket a fürdőszobához terveztek és ellenállnak a nedvességnek.

1.4 Tólóajtó

A tolóajtók nagyon jó megoldásként bizonyulnak a kis fürdőszobák esetében. Ezeket nem csak a zuhanykabinon, hanem a fürdőszoba ajtaján is használhatja. A tolóajtók különféle anyagokból, és különféle kivitelben készülhetnek. A modern belső teret tökéletesen kiegészíthetik például a matt tejüvegből készült ajtók, amelyek ugyan nem áttettszőek, viszont segítenek megvilágítani a helyiséget, ráadásul nem hatnak olyan nehéznek, mint a hagyományos ajtók.

Tolóajtó Marin 1 (sonoma)

1.5 Használjon ki minden szabad helyet

Nemcsak a mosdó, zuhanyzó vagy kád helyezhető el a sarokban, hanem például a sarokszekrények vagy a polcok is. A polcokat, a szekrényeket és a mosdót úgy helyezze el, hogy a szoba közepéről hozzáférjen. Így egy kicsivel több helyre tehet szert, amit tárolóhelyként használhat fel. További tárolóhelyre tehet szert, ha egy rést épít a falba, például a kád fölé.

1.6 Használja ki a belsőépítész szolgáltatásait

Minél kisebb a hely, annál inkább el kell varázsolni azt a berendezésekkel és a kiegészítőkkel. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba praktikus, funkcionális és az esztétikai követelményeknek is megfeleljen, érdemes felkeresni egy fürdőszoba stúdiót, ahol terveket készíthetnek az Ön számára. A tapasztalatokon kívül tanácsokkal is szolgálhatnak a lakberendezési tárgyak kiválasztásában, de ajánlhatnak olyan mestereket vagy cégeket is, amelyekkel együtt dolgoznak. Nem kell attól tartania, hogy az egész projekt drágábbá válik. Mindössze határozza meg a költségvetést, amelyhez igazodnia kell.

Fürdőszoba Thorello 65/60

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás