Válasszon okosan konyhabútort

A minőségi konyhabútor akár 25-30 évig is békésen szolgálhat minket, de ha mégis úgy döntünk, hogy lecseréljük egy újra, az nem lesz könnyű feladat. A végtelen választási lehetőség sok kérdést, s még több kétséget szül.  Hosszú megfontolást igényel a megfelelő darab kiválasztása. Bár első pillantásra elbűvölheti a bútor stílusa és külleme, de mindenképp gondolkodjon észszerűen. Elvégre a konyhabútornak nemcsak szépnek, de mindenekelőtt praktikusnak kell lennie. De hogyan válasszunk konyhabútort?

1.1 Jobb a személyre szabott konyhabútor?

1.2 Fa vagy forgácslap?

1.3 Amire ügyelnie kell

1.1 Jobb a személyre szabott konyhabútor?

A személyre szabott konyhabútor tökéletesen illeszkedik abba helyiségbe, amit Ön konyhának alakított ki, és pontosan meg fog felelni az Ön elképzelésének. Ez a megoldás akkor nagyon jó, ha konyhájának atipikus formája van, ezért nem szabványos méretű bútorra van szüksége, és akkor is, ha valami eredetire vágyik. De számolnia kell azzal, hogy az egyedi gyártású konyhabútor lényegesen drágább lesz, mint a szabványos méretre készült társai. Végeredményben, az egyedi gyártású konyhabútort az elképzelésének megfelelően készítik el.

Konyha Violen 260 cm

A konyhastúdiókban és az üzletekben számos szabványos méretre gyártott konyhabútort talál. A különféle anyagok, színek és stílusok kínálata valóban nagyon széles, ezért nem okoz majd problémát kiválasztani az Ön számára a legmegfelelőbbet. Megvásárolhatja az egész szettet, amely általában felső és alsó szekrényekből, polcokból és fiókokból áll, vagy vásárolhat külön alkatrészeket, amelyekből összeállíthat egy Önnek megfelelő konyhaegységet. Ilyen formában is összeállítható az egyedi méretre készült konyhabútor, de azzal kell dolgoznia, amit a gyártó kínál Önnek.

Konyha Felicia 260 cm

Bármelyik megoldást is választja, gondolja át, hogy beépített vagy különálló háztartási készülékeket szeretne-e. A beépített háztartási készülékek sok helyet foglalnak el a szekrényekben, amelyeket esetleg polcokkal tud pótolni.

1.2 Fa vagy forgácslap?

Ezeket az anyagokat használják a leggyakrabban. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A fának, mint természetes anyagnak megvan a maga helye a háztartásokban, mert az a melegség és otthonosság érzetét kelti a belső terekben. A masszív fából készült konyhabútor valóban hosszú évekig szolgálhat, de értelemszerűen jóval drágább, mint a forgácslapból. A fa formájának állandóságát befolyásolhatja a páratartalom, a gőzök és a vízzel való érintkezés, de karcolódás esetén is mindig csiszolható és lakkozható.

Konyha Pasado 260 cm

A második lehetőség a forgácslap, vagyis a laminált bevonattal ellátott forgácslap. A fából készült bútorokhoz képest ez az anyag olcsóbb és formájában tartósabb. Amennyiben azonban nem szeretné, hogy a bevonat kis idő elteltével elkezdjen leválni a forgácslapról, válasszon inkább minőségi MDF lapokból készült kivitelt. Ha fából készült konyhát szeretne, de nem engedheti meg magának, válasszon fa hatású MDF lapot. A minták, a színek (matt vagy fényes) széles választáka mindenki számára lehetőséget nyújt a megfelelő termék kiválasztására.

Konyha Killyman 240 cm

1.3 Amire ügyelnie kell

Mielőtt kiválasztja a megfelelő konyhabútort, gondosan mérje meg a bútor jövendőbeli helyét. Jó megoldás berajzolni a méreteket, hogy a konyhabútor kiválasztásánál könnyebben tájékozódhasson, esetleg könnyebben tudjon tanácsot kérni. Rajzolja be a vízellátó csövek és az elektromos csatlakozók helyét is.

Konyha Modesta 2 240 cm

A mosogatógépnek a mosogató mellett kellene elhelyezkednie. A mosogató és a tűzhely között legalább egy 80 cm széles munkalapnak kell lennie.

Kitűnő, ha a konyhában ablak is található, mert beengedi a természetes fényt. Azonban ügyeljen arra, hogy az ablak közelében ne legyen csap, vagy háztartási készülék, amely akadályozhatja az ablak kinyitását. Képzelje el, hogy főz, sürög-forog a konyhában, egyszerre több konyhai eszközre is szüksége van. Ennek tudatában próbálja kialakítani a szekrények és a háztartási eszközök legmegfelelőbb elrendezését.

Konyha Como 200 cm

Inkább a szabványos méretre készült konyhabútorokat részesíti előnyben, vagy az egyedi méretre készülteket? A masszív fát kedveli jobban, vagy a forgácslapot?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Étkezőszék – az étkezőasztal elengedhetetlen része.
  • Konyhaszekrények – az étkezőasztal és székek mellett a konyheszkrények is nagyban befolyásolják a konyha/étkező hangulatát.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás