Hogyan válasszunk ágyat iskolás gyermekünknek?

A gyerekeknek készült bútoroknak, beleértve a gyerekágyakat is, együtt kell nőniük a gyerekekkel. A gyerekágy valószínűleg kevesebb ideig fogja szolgálni a gyereket, mint minket a „felnőtt” tárasik. Ennek ellenére nagyon fontos a megfelelő ágy kiválasztása, mert a gyerekek fejlődnek, és minőségi és kényelmes ágyra van szükségük, amely tetszeni fog nekik. Tanácsot  adunk Onnek hogy mi alapján  válasszon ágyat a gyermeke számára.

1.1 A gyermekágy méretei és anyaga

1.2 Az ágynak passzolnia kell a gyerekszobába

1.3 Mire kell figyelni a gyermekágy kiválasztásakor

Gyerekszoba Lavendon 3 (lila)

1.1 A gyermekágy méretei és anyaga

Ne vásároljon gyermekeknek feleslegesen nagy ágyat, abból a célból, hogy  tovább tudják használni. A gyermeknek szüksége van gyermekágyra, amely gyakran nemcsak a fejtámlával, hanem leesésgátlóval is fel van szerelve. Az ok világos – a gyermek rossz álmok esetén, az ágyról nem eshet le, akkor sem, ha álmában forgolódik. A kiságy méretei 160 x 70 cm között mozognak, de akár 80 cm szélesség is alkalmas arra, hogy a gyermeknek kényelmes legyen. Az ágy magasságának 45-55 cm-nek kell lennie.  A tárolóval ellátott ágyaknak az az elönye hogy például játékokat, paplanokat vagy szezonális ruházatot is tárolhat bennük.

Gyerekágy 90 x 190 cm Galvin (ágyráccsal és tárolóhellyel) (fehér)

Nagyon jó választás az ún. növekvő ágyak amelyeken be tudja állítani az ágy  hosszúságát. Ami az anyagot illeti, a fából készült ágyak népszerűek és kiváló minőségűek, amelyek megfizethetőek. A kemény tömörfa (bükk, tölgy) drágább, mint például a lucfenyő, de nem fogja megbánni, azt sem, ha éppen forgácslapból vagy MDF lapból készült ágyat vásárol.

Sarok emeletes ágy Antresola (P) Sonoma + fehér (ráccsal)

1.2 Az ágynak passzolnia kell a gyerekszobába

Az új ágynak illenie kell a gyermekszobába, ezért ajánlatos a szoba mérete és stílusa alapján megválasztani. Természetesen a gyermekágy lehet színes, mintás vagy versenyautó formájában. De ne feledje, hogy a gyermeke legalább néhány évig fogja használni, ez idő alatt megváltozhat az ízlése is. Még egy egyszemélyes ágy is díszíthető lehúzható matricákkal. Az ágy kialakítása a gyermek hangulatának vagy ízlésének megfelelően módosítható.

Egyszemélyes ágy Gerard Fairy (ágyráccsal és matraccal)
Egyszemélyes ágy Gerard Jungle (ágyráccsal és matraccal)

1.3 Mire kell figyelni a gyermekágy kiválasztásakor

Az alvásminőség szempontjából különösen fontos a rostély és a matrac. Bár a puha ágy kényelmesebb, a gyerekeknek többet árthat, mint használ. A keményebb ágy támogatja a csigolyák helyes helyzetét és ezáltal a gyermekek növekedését és fejlődését is. Előnyben kell részesítenie a légáteresztő matracot. A matrac kiválasztása azonban az ágyrácstól is függ –  a léces ágyrácshoz  a rugós matrac a megfelelő, míg a lamellás ágyrácsot  hab- vagy latexmatraccal kell kiegészíteni.

Gyerekágy 90 x 200 cm IVA (ágyráccsal és tárolóhellyel) (grafit)

Ami az ágykeret anyagát illeti, a tömör fa drágább, de tartósabb is. De figyelembe kell vennie, hogy karbantartást igényel. A laminált anyag nem tart olyan sokáig, mint a fa, de alapvetően egyáltalán nem kell aggódnia miatta, és széles színválaszték közül választhat. Fontos, hogy a gyermekágy minősége legalább olyan jó legyen, mint a felnőtteké.

Gyerekágy Ruth IV S (Fehér + Fekete) (ágyráccsal és matraccal)

Az ágyat tárolóval választotta gyermeke számára, vagy szabadon hagyja a levegő áramlását az ágy alatt? Önnek jobban tetszik a tömör fából vagy MDF lapból készült ágy?

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás