RENDSZEREZZE AZ ÍRÓASZTALÁT

Sokan közülünk a napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Akár az irodában, akár otthonról dolgozunk, az íróasztal a munkafolyamat fontos részét képezi. Egy igényes és stresszes munka megköveteli az idő beosztását és a munkaterület elrendezését. Dolgozzon hatékonyabban, és szabaduljon meg a felesleges stressztől néhány praktikus tipp segítségével. Mi szerint válassza ki íróasztalát?

1.1 Szervezett káosz

1.2 Szervezze meg munkaidejét

1.1 Szervezett káosz

Az asztalon lévő rendetlenséget sokan kreatív és szervezett káoszként tüntetik fel. Ha kreatív munkát végzünk, normális, hogy az alkotás során teljesen más dolgokra koncentrálunk, mint a rendezett íróasztal. Az íróasztal mérete és elrendezése egyaránt függ a munka jellegétől.

Sarok számítógépasztal Rafane RAF 12

Csak számítógépet használ, és időnként papírra kell jegyzetelnie? Akkor egy kis számítógépes íróasztal, valamilyen fiókkal az irodai kellékek számára, tökéletesen megfelel.

Nagyobb térre van szüksége a munkához, hogy vázlatokat készíthessen, vagy inkább először papírra vetné a gondolatait? A sarok PC-asztal például jó választás, hiszen bőséges helyet biztosít a számítógép, a nyomtató és egyéb kiegészítők számára, miközben marad egy szabad hely a terjeszkedéshez és az alkotáshoz.

Számítógépasztal Irun
Számítógépasztal Uno fehér + fényes fehér

Az íróasztala fölé rögzíthet egy hirdetőtáblát, hogy minden fontos jegyzetét mindig szem előtt tartsa. Idővel meg fogja találni, hogy mi vált be Önnek a legjobban, és mindent az igényeihez igazítja majd.

Időről időre szükség van az íróasztal rendbetételére és átszervezésére. Először is, meg kell tisztítania az íróasztalát minden felesleges dologtól, ami indokolatlanul rendetlenné teszi. Szabaduljon meg minden olyan dologtól, amit már hónapok óta nem használ, vagy ami már nem funkcionális. A kevéssé használt dolgokat helyezze az alsó fiókba, nem kell az asztalra tenni.

Ugyanakkor fontolja meg, hogy egyes dolgok nem kerülnek-e egyenesen a szemetesbe. Az íróasztal kitakarításával a fejét is kitisztíthatja, és rendet tehet a gondolataiban.

A rendszerezők szintén praktikus segítők, amelyeknek köszönhetően az írószerek és más apró tárgyak a helyükre kerülnek, és nem csak úgy szanaszét hevernek az íróasztalon vagy a fiókokban. Mindenképp tartsa rendben íróasztalát!

1.2 Szervezze meg munkaidejét

Foto: © pixabay.com

Minden egyes új munka vagy projekt esetén reálisan mérlegelje az idejét és a képességeit. Ha már belevágott, próbáljon meg a feladatra koncentrálni, és ne hagyja elterelődni a figyelmét. Az is fontos, hogy milyen környezetben dolgozik. Otthon és az irodában is legalább részben átalakíthatja személyre szabottan a munkaterületét. Egy kis virág egy cserépben, fényképek vagy apró dekorációk garantáltan kellemesebbé teszik még a dolgos napot is.

Ahhoz, hogy jobban tudjon dolgozni, jól kell éreznie magát és meg kell szabadulnia a stressztől. Természetesen nem kerülheti el a felettesétől vagy az ügyfelektől érkező nyomást, de nem szabad hagynia, hogy az feleméssze. Ne ígérjen olyat, amit nem tud teljesíteni, még akkor sem, ha mindenki elvárásainak meg akar felelni. Még ha be is tartja a határidőket, nem biztos, hogy az eredmény megéri és hogy nem fog az őrületbe esni a folyamat során.

Irodában dolgozik vagy otthonról ? Jobban szereti, ha az íróasztala tökéletesen rendezett, vagy inkább a rendetlenséget kedvel?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás