Engedje, hogy elvarázsolja a provanszál stílusú nappali

Szelíd, romantikus és vidéki – ezek mind a provanszál stílus jellemzői. Amennyiben Ön nem vonzódik az ultramodern bútorokhoz, és inkább a klasszikus darabokat szereti, akkor a francia hatás Önnek való. A nappali az otthon középpontja. Egyáltalán nem nehéz ebben a szellemben berendezni egy nappalit. Elég, ha tudja, hogy mik a provanszál stílus jellemzői, és a tervezésbe bevonja az Önben rejlő kreativitást.

1.1 Ismerje meg a provanszál stílust

1.2 Romantikus kanapé

1.3 Klasszikus stílusú bútorok

1.1 Ismerje meg a provanszál stílust

A provanszál stílus sehol máshol nem alakulhatott volna ki, csak Franciaországban a 19-ik században. Mivel Provence Franciaország déli részén, a Földközi-tenger mellett terül el, ezért a mediterrán hatás érezhető magán a stíluson is. Amikor azt mondják, hogy Provence, a legtöbb embernek egy végtelen levendulamező jut eszébe. És pontosan ez a növény jellemzi a belső tereket is, és nem csak virágcsokor formájában. Gyakran láthatja edényeken és a bútorokon is. A vidéki stílushoz illik a „vintage” hatás, ami azt jelenti, hogy a bútorok és kiegészítők kicsit kopottak. A stílus fontos jellemzői még a színek. Az uralkodó szín a fehér, de a szürke, a lila, a rózsaszín vagy a zöld pasztellszínekkel sem fog semmit elrontani. Azonban mindig válasszon egy domináns színt. A többi szín pedig a kiegészítőkön vagy mintákon keresztül csak finoman jelenjen meg a háttérben.

©pixabay.com

1.2 Romantikus kanapé

A provanszál stílus romantikus és díszes, de ha túlzásba viszi, már giccsesként hathat. A nappali tervezését kezdheti egy kanapéval, melynek világosnak kell lennie. A finom virágminták megengedettek. Üdvözlendő a dekorációs párnák használata, melyek egyrészt kényelmesek, másrészt megteremtik a megfelelő hangulatot. Ha nem kedveli a mintákkal ellátott bútorokat, válasszon olyan kanapét, melynek színe Provence stílusát idézi.

Annak érdekében, hogy a nappali még otthonosabb hatást keltsen, válasszon fonott hintaszéket vagy egy kényelmes fotelt az olvasáshoz és kikapcsolódáshoz. Egy kopottast hatást keltő olvasólámpa még tovább fokozhatja a vidéki stílust.

1.3 Klasszikus stílusú bútorok

Mint azt feljebb már említettük, a provanszál stílusú lakás berendezésénél kerülni kell a modern bútorokat, helyette a klasszikus stílust kell választani. A bútoroknak fehér vagy krémszínűeknek kell lenniük, de a természetes fa kinézet is nagyon jó választás. Ennél fontosabb a nappali szekrénysor stílusa és kialakítása. Vagyis faragása, formavilága lehetőleg legyen decens. Tartalmazhat festett virágmintákat is. Arra azonban mindenképp ügyeljen, hogy a nappaliban található többi bútorral együtt ne tűnjön túl díszesnek.

A fehér szín könnyed hatást kelt és optikailag növeli a teret, de a fának is megvan a maga varázsa. Biztosan nem követ el hibát, ha fából készült bútorokat választ, amelyeket világos ülő garnitúrával, dohányzóasztallal, valamint kiegészítőkkel tehet teljesebbé.  

Szereti a vidéki stílust idéző bútorokat, vagy inkább a modern bútorokat kedveli? Ön berendezné nappaliját provanszál stílusban?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás