Őszi dekoráció a nappaliba és az előszobába

Bár sokan gyászoljuk a nyarat, és nosztalgiával tekintünk a meleg, napos időre, nem kell kétségbe esnünk. Igaz, az ősz hidegebb és esősebb, de ne felejtsük el, az ősz az év legszínesebb időszaka. Az őszi dekoráció készítése hangulatossá teheti otthonunkat.

Ha otthonát színes őszi díszekkel dobja fel, az mindenképp javítja a hangulatát, és kényelmesebben is fogja érezni magát

1.1 Az ősz színei

1.2 Őszi dekoráció az előszobába

1.3 Ősz a nappaliban

1.1 Az ősz színei

A színek kiválasztása viszonylag egyszerű. Csak nézzen ki az ablakon, vagy menjen ki a természetbe, és nézzen körül. Az ősz jellemző színei a narancssárga, sárga, zöld, barna, bézs, khaki, padlizsán és hasonlók.

Őszi színkombinációt kell választania, amelyet legalább két szín alkot. Az egyik legkülönlegesebb és legkirívóbb a narancs, amely meleg érzést okoz, és dominálni fog a nappalijában, valamint az előszobában.

1.2 Őszi dekoráció az előszobába

A legtöbb dekoráció általában a nappaliban van, mert ez egy közösségi helyiség, ahol a családtagok, barátok találkoznak. Itt szeretnék jól érezni magukat. Viszont a kellemes érzést már a házba, lakásba való belépéskor is érezni szeretnék. Tehát az előszobát is hangulatosan kell feldíszíteni.

A bejárati ajtó szinte kéri az eredeti őszi koszorút, amelyet levelekből, gesztenyéből, füvekből és mini sütőtökből készíthet el.  Ha nincs ideje a koszorú elkészítésére, minden bizonnyalsok szép színes koszorút talál az üzletekben, amelyek nemcsak Önnek és a látogatóinak, hanem a járókelőknek is tetszeni fognak. Még ha panelházban is lakik, a díszített ajtók színeket visznek a szürke lakóházba, és biztosan tetszeni fog a szomszédoknak is.

A bejárat előtt, vagy az előszoba asztalán elhelyezhet egy faragott vagy festett tököt, ami félreérthetetlenül jelzi a Halloween érkezését. Az előszobában lévő tököt helyettesítheti körtével, almával, foghagymával vagy hagymával. Ezenkívül az előszobába nagyon jól illik a vázában tartott csipkebogyó, berkenye, vagy a fák lehullott levelei. A vázának természetesen őszi színűnek kell lennie, hogy illeszkedjen a levelek és a gyümölcsök színeihez.

1.3 Ősz a nappaliban

Amint azt már említettük, a nappali az egyik olyan szoba, ami a legtöbb figyelmet kapja, főleg a dekorációk tekintetében. Mindegy, hogy milyen színű a kanapéja, ugyanis mindegyiket lehet kombinálni az ősz színeivel. Csak dekoratív párnákra van szüksége, pl. narancsbarna vagy semleges bézs színben. Használhat pokrócokat vagy takarókat, amelyek azonkívül, hogy melegítenek, tökéletes dekorációként is szolgálnak, és hangulatossá teszik a nappalit.

A dohányzóasztal ideális hely a díszek elhelyezésére, mert a kanapén kívül ez a legmeghatározóbb bútordarab a nappaliban. Az előszobából származó inspirációt a nappaliban is fel lehet használni. Az asztalon vagy ablakpárkányon is elhelyezhetünk egy vázát őszi csokorral, különféle gyümölcsökkel.

Az ablakpárkányon, az asztalon, de a nappaliban a fiókos szekrényen is gyönyörűen kiemelkedik egy tál vagy kisebb fonott kosár teli gyümölcsökkel, például körtével, almával, szőlővel, gesztenyével, csipkebogyóval vagy dióval. A tálat és a kosarat egyaránt lehullott levelekkel vagy gallyakkal lehet díszíteni.

Használhat üres üvegpalackokat is, amelyeket eddig a pincében vagy a kamrában tárolt. Ha megtölti őket fenyőtobozokkal, levelekkel vagy bármi mással, amit kint talál a természetben, kellemesen meglepheti a végeredmény. Gyertyatartóként is használhatóak. Elég, ha vesz egy nagyobb tálat vagy tálcát, amire ráállítja a gyertyákkal ellátott üvegpalackokat, gallyakat, leveleket, mini sütőtököt tesz köréjük. A gyertyák fényének és a kellemes színeknek köszönhetően nappalija hangulatos lesz, és mindenki, aki meglátogatja, kellemes érzéssel távozik majd Öntől, még akkor is, ha kint épp esik az eső.

Felszokta díszíteni otthonát őszi dekorációkkal? Melyek a kedvenc színei?

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás