Négy ötlet a régi könyvek újrahasznosításához

Vannak otthon olyan könyvei, amelyek már nem nyújtanak sem művészi sem érzelmi értékeket Önnek? Nem kell őket kidobnia, papírgyűjtésbe vinni vagy beadni az antikváriumba. Csak egy kis időre és ügyességre lesz szüksége és praktikus, ugyanakkor stílusos dolgokat is készíthet belőlük, amelyek kellőképen díszíthetik az Ön nappaliját. Higgye el, nagyon könnyű elkészíteni ezeket a dolgokat, és mindenképp érdemes kipróbálni az alábbi tippek közül legalább egyet.

Borító a táblagép és a könyvolvasó számára

Klasszikus könyvből nagyon könnyen elkészíthet egy stílusos borítót egy modern könyvolvasó számára, amiben az egész könyvtárát tárolhatja. A könyv méretének valamivel nagyobbnak kell lennie, mint egy táblagépé vagy könyvolvasóé. A régi könyv mellett szüksége lesz ragasztóra, kartonra, késre, műbőrre vagy más anyagra és gumiszalagra. Először vágja ki az összes lapot a könyvből és készítsen elő egy szövetet, amely a borító belső oldalára ragasztható. Még mielőtt beragasztaná a szövetet,a borító hátoldalán készítsen két lyukat, majd helyezze beléjük a gumiszalagot. A gumiszalag megakadályozza a borító szétnyitódását. Ezt követően ragassz be az előkészített szövetet a borító belsejébe. Végül a vastag kartonlapból vágja ki a tartókat, amelyek a táblagépet a tokban fogják tartani. A teljes műveletet a következő videóban találja meg.

Eredeti virágtartó

Szeretne könyvből egyedi virágtartót készíteni? Ha igen, készítsen elő egy könyvet, egy pozsgás növényt egy kisseb edényben, virágföldet, kést, műanyag zacskót, ragasztót, ecsetet, vonalzót, díszítő köveket-kavicsokat vagy homokot, gyertyát, kagylót vagy más dekorációs tárgyakat. Először ragassza körbe a zárt könyv lapjait mindhárom oldalról. Ezután nyissa ki a könyvet és helyezzen súlyt a lapokra, hogy azok biztosan összeragadjanak. Ezt követően egy késsel vágjon ki egy négyzet alakot a lapokból, a könyv teljes vastagságában. Az így keletkezett lyukba helyezzen egy műanyag zacskót. A zacskóba helyezze bele a növényt, adjon hozzá díszítő köveket vagy homokot. A műanyag zacskó fennmaradó részét vágja le, hogy ne legyen látható és szórja be a díszitő kövekkel. Ez elkészült alkotást díszítheti kagylóval, gyertyával vagy más, Önnek tetsző dekorációs elemmel.

Képkeret

He egyedi képkeretre vágyik, készítse el azt egy könyvből. Csak egy könyvre, egy késre, egy vonalzóra, ragasztóra és természetesen egy fényképre lesz szüksége. A könyv lapjait összeregaszthatja, mint a virágtartó készítésénél. A könyvben vágjon ki egy a fénykép méretének megfelelő lyukat. Egy négyzet formát azonban a könyv borítóján is ki kell vágnia. Ezután már csak ragassza be a fényképet a könyvbe és zárja be a borítót. A képkeretet az asztalra vagy a polcra is helyezheti.

Titkos értéktároló

Szeretné nem észrevehetően, de megbízhatóan elrejteni értékeit? Egy könyv ideális erre a célra. Szüksége lesz ragasztóra, szövetre, ecsetre vonalzóra és késre. Ragassza össze a könyv első húsz oldalát, majd zárja be a könyvet. A könvy széleit ragassza be ugyanúgy, ahogy a fentiekben is írtuk. Várjon, míg a ragasztó kifejti hatását. Ezután nyissa ki a könyvet, majd vágjon ki egy önnek megfelelő méretű lyukat. A lyuk belsejébe ragaszthat valamilyen szövetet, hogy az odakerülő dolgok kénylmesen és biztonságosan legyenek elhelyezve.

Hogy tetszenek az ötleteink? Kipróbálja valamelyiket vagy másképp használja fel a könyveket?

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás