Mi az a térdeplőszék? Azoknak, akik hosszú órákat töltenek a számítógép előtt

A szakemberek és az ortopédok előnyben részesítik a térdeplőszéket a klasszikus irodai székekkel szemben. Mi jut eszébe a térdelő kifejezésről? Ismerje meg a térdeplőszéket, amely megtanítja önt a helyes testtartásra. Miért olyan különleges ez a szék? Miben jobb, mint egy hagyományos irodai szék? Ebből a cikkből mindent megtudhat, és higgye el, ezután már csak ilyen széket szeretne magának.

Mi az a térdeplőszék?

A térdeplőszék néhány évvel ezelőtt behatolt az irodáinkba. Ennek az innovatív találmánynak a fő célja az volt, hogy növelje a kényelmet munka közben, és enyhítse a fejfájást, a nyaki és gerincfájdalmakat azoknál, akik több órát ülnek a számítógép mellett. Az első térdeplőszéket norvég fejlesztők tervezték és készítették el. Egyszerűen fogalmazva, a térdelő szék olyan típusú szék, amelyen egyszerre ül és térdel.

Miben jobb a térdelő szék a hagyományos irodai székkel szemben?

A térdeplőszéken való ülés egyszerre több testrésze van jó hatással. A térdeplőszék megtanítja Önt a helyes testtartásra. Először is nagyon jó hatással van a gerincére. Mivel a térdelő ülésnek nincs háttámlája, kénytelen a hátát függőlegesen tartani. A termék segít megelőzni a gerincferdülést.  Természetes szögben tartja a fejét, amely így megfelelően igazodik a gerincéhez és a nyakához. Ezáltal csökken a nyakizmokra gyakorolt hatás és csökken a fejfájás kockázata is. A helyes testtartás javítja a légzést, előnyös a felső léguti szervek számára. Ugyanakkor természetesen ez az ülési mód erősíti a hasizmokat is. Aggódik, hogy a térdelés következtében idővel térdfájdalmai lesznek? Bár maga a név azt az elképzelést kelti bennünk, hogy egy adminisztratív dolgozó ül és térdel egy széken, valójában azonban súlyának terhe nem a térdekre, hanem a lábszárakra helyeződik.

Állítható ülésmagasság

A térdeplőszék ülésmagassága ugyanúgy állítható, mint a hagyományos irodai székek esetében. Sok esetben a dőlésszög is állítható. Így szabályozhatja a lábszár sípcsontjára gyakorolt nyomást. Némelyiken csak az ülésmagasság állítható, némelyiknél azonban a lábszárpárna magasság is állítható.

A térdelésnek is megvannak a maga szabályai

A testének alsó része hordozza a súlyának nagy részét. Mind a lábtámaszon, mind az ülésen lágy kárpitnak kell lennie, a horzsolások elkerülése miatt. Fontos, hogy a nap során többször változtasson pozíciót.

Íme néhány változat az ülési pozíciókra, amelyeket kipróbálhat:

  1. Támassza jobb térdét a combcsontra, nyújtsa ki a bal lábát maga előtt, és tegye a lábát a padlóra. Egy idő után cserélje meg a lábát.
  2. Nyújtsa ki mindkét lábát maga elé, és tegye azokat a padlóra.

Mindig jó, ha van egy klasszikus irodai szék is a közelben, így felváltva használhatja a két széket.

A térdeplőszék nem alkalmas mindenki számára

Az általunk tárgyalt szék nem való mindenkinek. A térdeplőszék nem alkalmas azok számára, aki térdfájdalomban szenvednek, térd vagy lábszár műtéten estek át. Beletelik egy kis időbe, míg megtanuljuk hogyan kell leülni erre a székre, és hogyan kell róla felállni. A térdeplőszéken való hosszú ideig tartó ülés fárasztó lehet, ezért rendszeres időközönként érdemes más típusú székeket is használni.

Térdeplőszékek az irodába

A térdelés nagyrészben hozzájárul a mentális jóléthez, aminek következtében jobban tud koncentrálni a munkahelyi feladatokra, így nagyobb teljesítményt nyújthat. Egyszerűen nem gondol a fájdalmakra, amelyek az asztal melletti több órás ülésből következnek.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás