KÉSZÍTSEN HŰTŐDOBOZT A KERTBE VAGY AZ ERKÉLYRE

A nyári hónapok a legjobb időszak a kerti partikra, a grillezésre és az élet egyszerű ünneplésére. De a sokféle finomság és ínyencség mellett fontos, hogy odafigyeljünk a folyadékfogyasztásra is, különösen a forró napokon. A szakértők napi 2,5-3 liter folyadékbevitelt javasolnak. A megfelelően hűtött italok ideálisak, de a szórakozás közben folyton a kertből vagy a teraszról a konyhába és a hűtőszekrényhez rohangálni, nem túl boldogító.

1.1 Készítsen kerti vagy balkoni hűtődobozt

1.2 Rusztikus hűtőtáska fából készült raklapokból

1.1 Készítsen kerti vagy balkoni hűtődobozt

A sörnél maradva, természetesen a legkényelmesebb, ha van egy hordozható hűtőberendezés is mellé. Ez azonban egyéb kiegészítőkkel együtt körülbelül 100-200 ezer forint körül mozog, így általában csak kerek születésnapi ajándékként vagy egy nagyon gazdag Mikulásnak lehet kívánni. Van egy olcsóbb megoldás is. Használjon egy hagyományos hordozható hűtőkocsis ládát, és készítsen belőle egy erkélyes-teraszos változatot.Egyszerű összeszereléssel és kivitelezéssel olyan italhűtőt kap, amelyhez nincs szükség áramra. Az elv az, hogy 2 tekercselt rézspirált hűtünk korábban fagyasztott PET-palackokból lehűtött vízzel. A fejlesztés szerzője szerint egy ilyen hűtő körülbelül 22 ezer forintba kerül. A sör vagy más ital azonnal fogyasztható, zaj és akadályozó zsinórok nélkül.

A legtöbb hobbiboltban vásárolhat hűtőszekrényt az autójához. Fúrjon bele egy 10 mm átmérőjű lyukat, hogy a sör átfolyhasson rajta. A szemközti kifolyón vágjon vagy formázzon egy lyukat az Ön által használt csapnak vagy professzionális csapnak megfelelően. Tekerjen fel két spirált egymás után egy 8 m hosszú, 10 × 1 réz hűtőcsőből. Használjon „patkóként” egy DN 100-as műanyag hulladékcsövet. A rézcsőnek hűtöttnek, azaz puhának kell lennie, hogy gond nélkül el lehessen forgatni.Jelölje meg a rézcső felét úgy, hogy mindkét spirálnak ugyanannyi fordulata legyen. Csatlakoztassa a kimeneti csapot a sütőhöz élelmiszercsővel, tegye ugyanezt a bemenetnél is. Ezután csak helyezze a fagyasztott PET-palackokat a kialakított spirálokba, töltse fel az egész dobozt vízzel, és máris elkezdheti csapolni akár a nappaliban is. Az építés olcsó, gyors és mit hozhat ki belőlünk egy kis csúnya hőség.

1.2 Rusztikus hűtőtáska fából készült raklapokból

A külföldi útmutatót követve hasonló rusztikus hűtőládát építhet a már megszokott anyagunkból, fából készült raklapokból. Szükség lesz mérőszalagra, ceruzára, kalapácsra, fúróra, PVC csatlakozókra, lapos fejű csavarhúzóra, fogóra, ¾ tömlőre, csavarokra és anyákra. Válasszon ki 5-8 jó állapotú, fából készült lécekkel ellátott raklapot. Spriccelje le őket vízzel a slagból, majd távolítsa el róluk a régi szögeket.Távolítsa el az összes csatlakozót az előre megvásárolt autóhűtőről. Mérje ki gondosan az anyagot, és kezdje el építeni a leendő hűtőkészülék lábát és keretét. Vágja le a léceket a raklapok mindkét végén egy fémfűrésszel, majd vágjon le 8 lécet a raklapból, és készítse el a lábakat. Ezután rögzítse őket 90 fokos szögben, faragasztóval és csavarokkal a kerethez. Az oldalsó és hátsó díszléceket egymás fölé rögzítse, hogy az eredmény egy redőnyre hasonlítson.Fesse vagy mázolja le megfelelően az alkotását.

Az italok lehűtenek, de mi segít a nyomasztó hőség ellen? Szereljen fel egy párásítót a napernyőre, pavilonra, pergolára vagy kerti sátorra. Akár 10 °C-kal is lehűti a külső területeket, például a teraszt, a kertet vagy az erkélyt. Talán már találkozott harmatosítóval egy városi étterem kertjében. Körülbelül 6000 Ft-ért lehet megvásárolni. Sok kerti zuhany azonban harmatfunkcióval is rendelkezik. Egy ilyen zuhanyzó hozzáadott harmatkészlettel körülbelül 3000 forinttal többe kerül.

A hőséget a teraszon vagy a kertben tölti egy hűsítő itallal a kezében, amit egy saját készítésű hűtőtáskából vett elő? Írja meg a hozzászólásokban a cikk alatt, hogy honnan merített ihletet, és adjon tanácsot a többi olvasónak a készítéssel kapcsolatban.

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tetőkert

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás