MOBIL TŰZRAKÓ HELYEK

Manapság a tűzrakóhely szinte elengedhetetlen része a kerti vagy betonozott teraszon való szabadtéri ücsörgéseknek. Még egy egyszerű kolbász is, amelyet este a pattogó tűz mellett sütögetnek, páratlan csemegévé válik, különösen a gyerekek számára. Ha nem tud vagy nem akar hagyományos tűzrakóhelyet építeni, készítsen vagy vásároljon egy hordozhatót. A piacon például hordozható kandallókat, tűztálakat vagy különböző tárolókat, illetve drótkosarakat is találhat.

Vásárláskor ne a legolcsóbb modellt válassza. Néha rossz minőségű lakk van a felületükön, amely leesik, vagy beleég a steakbe. A jó minőségű hordozható tűzrakó helyek árai 30 000 Ft- tól kezdődnek, és szinte azonnal használhatóak. Egy közönséges hordozható szabadtéri tűzrakóhelyet körülbelül 40 000 Ft-ért lehet kapni.

Foto © Depositphotos .com/cokacoka

Egy kültéri fém tűzrakóhely nem teszi tönkre a kertben lévő gyepet, és egész fahasábokat is tud égetni benne. Tartozik hozzá egy sütőbetét is, amelyet a tartály tetejére függeszthet. Érdekesség, hogy a kültéri hordozható acél tűzrakó helyeknek drótfedele van, amely a központi fatartályt takarja, hogy megvédje azt a szikrázástól. A termék akár 50 000 Ft -tól már megvásárolható. A legtöbb kerti tűzrakóhelyet a vállalatok acélból és más fémanyagokból készítik. De az üzletekben előregyártott betonból, üvegből vagy kőből készült termékeket is találhat.

A trend itt a sokoldalú, a legtöbb kültérhez illeszkedő formatervezés. Hogy ilyet választ az Ön személyes ízlésétől függ. A tüzelőanyag klasszikusan fa vagy faszén, de például a kerti hulladék egy része is. A hamu ezután kiváló trágya.A modern hordozható kültéri tűzrakóhelyeket hobbi áruházakban lehet megvásárolni, amelyek ára 30-35 ezer forintnál kezdődik.

Időjárásálló, és tartalmaz egy kültéri tűzrakóhelyet grillezővel, ahol sütni és grillezni egyaránt lehet, mint a konyhában a hagyományos sütőlapon. Előregyártott tűzrakóhelyet általában darabjaira bontva lehet vásárolni, és előre el kell készíteni hozzá egy szilárd alapot, lehetőleg térkő burkolatot. Egy ilyen tűzrakóhely súlya lehet akár 300-600 kilogramm.

Tűzrakóhely házilag

Képzett a szakmájában? Készítsen szabadtéri tűzrakóhelyet egy régi mosógép dobjából. A munka lényege mindig ugyanaz marad. Tehát, súrolja ki, csiszolja le, tisztítsa meg, rögzítse a lábakat, majd fesse le tűzálló festékkel. Szükség lesz egy mosógépdobra, egy tárcsacsiszolóra, drótkefére vagy csiszolópapírra, acélcsövekre vagy profilokra a lábakhoz, egy hegesztőre hozzájuk, és jó minőségű tűzálló festékre.

5 lépés, hogy a legtöbbet hozza ki a régi mosógép dobjából, amely egyébként a szeméttelepen végezné:

  • Tisztítsa meg a dobot, távolítsa el az összes műanyagot és az összes üledéket.
  • Egy sarokcsiszolóval vágjon le mindent, ami útban van, vagy ami nem tetszik.
  • Csiszolja simára az éles éleket, és távolítsa el a felületi szennyeződéseket az egész dobról.
  • Vágjon acélprofilokat vagy csöveket, és hegessze őket a dob aljára lábakként.
  • Fesse a dobot jó minőségű tűzálló festékkel, és legyen óvatos a grillezéskor.

A tűzrakóhelyek bármilyen anyagból készülhetnek a világon. Például egy régi építőipari jármű kereke is megfelelő lehet, természetesen gumiabroncs nélkül. Egy régi hordó, amelynek az aljára ablakot vágtak a levegő beszívásához, szintén ideális. A barkácsolók a szupermarketből származó nagy bevásárlókocsikból vagy régi teherautók felnijéből hegesztve is építenek kandallókat.

Vásárláskor óvakodjon az olcsó tűzrakóhelyektől, amelyek alapvetően csak egy nagyobb grillként szolgálnak. A tűzrakóhelynek ellen kell állnia mind a fával való fűtésnek, mind a normál kültéri körülményeknek. Az olcsó termékek csak szénfűtésre jók. Egy igazán masszív kandalló nagyszerű kiegészítője lesz új kerti bútorainak. A kandalló a legjobb, ha kétrétegű, tüzelőanyaggal bélelt tűzteret, a tűztér alsó légbeömlőjét és hamutálcát tartalmaz. A parázs normál működés közben sem eshet ki a tűzhely területéről.

Sikerült már otthon a kertben hordozható tűzrakóhelyet készítenie? Írja meg a hozzászólásokban, hogyan grilleznek rajta, és mondja el a többi olvasónak.

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaiddal 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tetőkert

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás