Tudja, hogy milyen legyen a gyermekek számára a biztonságos homokozó?

A gyermekjátékokhoz hozzá tartoznak minden bizonnyal a homokozók, kastélyok építése és a homoksütemények készítése is. Bár a lakótelepeken vagy a lakóövezetekben homokozóval ellátott játszóterek találhatók, de az ön csemetéje bizonyára örülne, ha a homokozó  a kertben vagy a teraszon lenne. Mire kell összpontosítania a  homokozó kiválasztásakor, hogy biztonságos és működőképes legyen?

©pixabay.com

Biztonságos, kényelmes és szép homokozó

Annak érdekében, hogy a gyermek élvezze a homokozóban eltöltött időt, kényelemre és biztonságra van szüksége. Győződjön meg róla, hogy a homok tiszta, és a legjobb, ha éjszakara letakarja. A házi és más állatok sok bajt tudnak okozni a homokozóban, és  a szennyezett homokozóban a gyermeknek nincs mit keresni. A jobb kényelem érdekében a homokozót egy paddal is bővitheti, amelyen a gyermek és ön is leülhet. Az esztétikára is gondolni kell, mert a gyerekek szeretik a szép dolgokat. Ezen felül biztosan nem akarja elrontani a kert vagy a terasz jó benyomását egy elhanyagolt és gondatlanul megépített homokozóval.

©pixabay.com

Fából készült homokozó

A homokozók műanyagból vagy fából is készülhetnek. A fából készült homokozó kellemesebb benyomást kelt, különösen, ha a kertben van. A fa homokozó leggyakrabban téglalap vagy négyzet alakú, és figyelembe kell vennie, hogy nem lesz könnyű áthelyeznie, ha éppen erre szükség lenne. Vásárolhat teljes kész homokozót vagy fát felületkezelés nélkül, és maga végezheti el a további teendőket. Gyermekei is segíthetnek a festésében. Használjon egészségre ártalmatlan festéket a fához, mindenképpen a gyermekével válassza ki a színárnyalatot. Ha nem tudnak dönteni, mindkét oldalát más színnel is festhetik.

©pixabay.com

Fontos, hogy vigyázzunk a homokozó aljára, amelyet geotextíliákkal kell rögzítenie, ami megakadályozza a gyomok vagy a fű növekedését, és ugyanakkor nem keveri össze a homokot az agyaggal. Ezután követnie kell egy kavicsréteggel, és csak azután a homokkal. A kavics  gyorsabban elvezeti a vizet, és a homok gyorsabban kiszárad, ha esik rá az eső.

Műanyagból készült homokozó

A műanyag homokozó előnye, hogy könnyen hordozható, és általában fedéllel látják el, ha szükséges, gyermekmedenceként is használható. Különösen alkalmas teraszra vagy erkélyre, vagy kisebb kertbe. A műanyag homokozók különböző formájúak, és ideiglenes megoldásként is használhatóak, például házikóban stb. Két legyet megölsz egy csapással – kéznél lesz úszómedence és homokozó, így a gyerekek jól fognak szórakozni. Ezenkívül tárolhatja a pincében vagy a padláson, és nem foglal sok helyet még az autóban sem.

Műanyag vagy faból készült  homokozója van gyermekének? Most készül vásárolni homokozót vagy saját kezüleg készíti a gyermeke számára?

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás