A kárpitozott ágy elegáns és kényelmes

A kárpitozott ágy nagyszerű befektetés nem csak a stílus szempontjából, de az alvás kényelmessége és minősége szempontjából is. Ezekről az ágyakról néhány embernek a kényelmetlen, kifeküdt kanapékról szóló emlékek jutnak eszükbe. Mára azonban megváltozott a helyzet. A kárpitozott ágyak ugyanolyan jók, mint a kárpit nélküli klasszikus ágykeretek. Sőt, a hálószobát akár a lakása legstílusosabb szobájává tehetik.

1.1 Minőségi kárpitozott ágy = ésszerű befektetés

1.2 Klasszikus vagy modern megjelenés

1.3 A kárpitozott ágy ápolása

Franciaágy 160 cm Milda (ágyráccsal, tárhellyel és világítással)

Franciaágy 140 cm Edith (kék) (ágyráccsal)

1.1 Minőségi kárpitozott ágy = ésszerű befektetés

Igaz, hogy a kárpitozott ágy tágas hálószobát igényel, viszont cserébe az Ön jutalma a kényelmes és a nyugodt alvás lesz. A fa vagy fémvázas ágyak is szépek és jók, de biztosan nem olyan kényelmesek, mint egy minőségi kárpitozott ágy, melyen nincsenek olyan éles széleket, amelyek alvás közben kényelmetlenségeket okozhatnának Önnek. Természetesen kiválaszthatja, hogy tárolóhellyel ellátott ágyat szeretne, vagy tárolóhely nélkülit.

Franciaágy 160 cm Karilla (rózsaszín) (ágyráccsal)

A kárpitozott fejtámlának kényelmesen nekitámaszkodhat filmnézés vagy olvasás közben. Ilyen lehetőséget a klasszikus ágykeret nem kínál. Ezekhez az ágyakhoz meg kell vennie a párnákat. A kárpitozott ágyakhoz olyan matracot vásárolhat, mely Önnek a legmegfelelőbb. Általában ágyrácsot is választhat az ágyhoz. Egy jó minőségű matrac akár 15-20 évig is szolgálhatja Önt. Egy jó minőségű kárpitozott ágy ennél akár jóval tovább is.

Franciaágy 160 cm Nadina (ágyráccsal) (starorózsaszín)

1.2 Klasszikus vagy modern megjelenés

Ha szereti a minimalizmust, és olyan egyszerű bútorokra vágyik, amelyek nem „tűnnek ki a tömegből ” , akkor mindenképpen választhat a kárpitozott ágyak kínálatából, függetlenül attól, hogy egyszemélyes vagy franciaágyat szeretne. De az eredeti és extravagáns bútorok kedvelői sem fognak csalódni. A kárpitozott ágyak rengeteg lehetőséget nyújtanak a bútortervezők számára fantáziájuk szabadjára engedését illetően. Tehát nem kell aggódnia amiatt, hogy nem találja meg az Önnek megfelelő modellt és árkategóriát.

Kétszemélyes ágy 160 cm Harlan (sötétszürke) ( ágyráccsal, matraccal és tárolóhellyel)

1.3 A kárpitozott ágy ápolása

A kárpitozott ágyak ápolása attól függ, hogy a huzat milyen anyagból készült: szövet, bőr, öko-bőr. A szövetből vagy textilből készült kárpitot, foltok eltávolítása céljából soha ne próbálja kefével súrolni. A folt eltávolításához használjon puha rongyot és szappanos vizet. Fontos a rendszeres portalanítás is. Azonban egy porszívóval többet árthat, mint használhat. Legjobb megoldás az ágy portalanítására a ragasztós feleületű hengeres ruhatisztító eszköz. A textilkárpit érzékeny a fényre is. Idővel kifakulhat, ezért mindenképp érdemes a hálószobát redőnyökkel vagy rollókkal ellátni.

Franciaágy 160 cm Capaz (szürke) (ágyráccsal)

A bőr vagy az öko-bőr kárpitozást viszonylag egyszerű tisztítani. A bőrből készült kárpit tisztításához speciális, bőrök tisztításához gyártott tisztítószert kell használnia. Emellett használhat szappanos vízben megnedvesített rongyot is, viszont ügyelnie kell rá, hogy a szappan pH értéke semleges legyen, hogy elkerülje a bőr sérülését. A bőr és az öko-bőr tisztítási eljárása nagyon hasonló. Egy dologra kell figyelnie, hogy minél kevesebb szappant vagy tisztítószert használjon a tisztítás során.

Franciaágy 140 cm Casandie (ágyráccsal)

Önnek van az otthonában kárpitozott ágya, vagy még csak tervezi annak megvásárlását? Jobban szereti a klasszikus stílust, vagy inkább az extravagánsabbat?

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás