Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyegszínt?

Sötét vagy világos, a szőnyeg befolyásolhatja a szoba általános megjelenését. Legyen fényűző… Legyen otthonos a szoba… Ne legyen unalmas és egyhangú… Nem kell, hogy csupa szín legyen… Nem biztos, hogy a mintával kapcsolatban… Ez csak néhány a sok kétely közül, amelyek megnehezítik a szőnyeg kiválasztását. Mindenki mást vár egy új szőnyegtől. Ha nem tud dönteni a színéről, íme egy rövid összefoglaló arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyegszínt.

1.1 Válasszon semleges színű szőnyeget

1.2 Sötét szőnyeg és mintázatok

1.3 Világos szőnyeg a hálószobába

1.4 Világítsunk rá a színekre

Szőnyeg 160 X 230 Cm Renox Typ 2 (Bézs + Krém + Fehér)

1.1 Válasszon semleges színű szőnyeget

10 lakberendezőből 8 semleges színű szőnyeget javasol. Szürke, fehér, barna. Ebben az esetben a szőnyeg nem tekinthető megkülönböztető elemnek, csupán kiegészíti és hangulatossá teszi a helyiséget. A semleges szín előnye, hogy bármilyen bútorhoz és dekorációhoz illeszthető. Ha egy idő után megunja a szoba egyforma díszítését, cserélje le, egy semleges színű szőnyeg megmarad, és tökéletes lesz a vidéki vagy modern stílusú bútorok alatt.

Szőnyeg 160 X 230 Cm Renox Typ 2 (Bézs + Krém + Fehér)

1.2 Sötét szőnyeg és mintázatok

Szőnyeg 80 X 150 Cm Motive

A sötét és mintás szőnyeg alkalmas olyan helyiségekbe, ahol gyakori a mozgás. A folyosókon és a csarnokokban, az étkezőben, a konyhában vagy a nappaliban, olyan helyeken, ahol sokan mozognak. A kopás és a szennyeződés nem látszik olyan gyorsan egy mintás szőnyegen vagy egy sötét színű szőnyegen. Kisgyermekes vagy háziállatokat tartó családok számára is jó választás.

Egy ilyen szőnyeg automatikusan a szoba fő és domináns elemévé válik. Jól fedi a szennyeződéseket és a kopást. Ideális a nappaliba, hálószobába, gyerekszobába és előszobába.

Többféle kialakítás közül választhat. Így könnyen találhat olyan szőnyeget, amely megfelel az Ön által preferált stílusnak. A kiegészítők kiválasztásakor tartsa magát a szőnyegen használt legfeljebb két árnyalathoz. A mintás szőnyeg olyan helyiségbe illik, ahol a padló és a falak semleges színűek.

Bőr szőnyeg 120×180 cm Koza typ 6

1.3 Világos szőnyeg a hálószobába

A világos színű szőnyeg ideális hálószobába vagy olyan helyiségbe, amely több fényt kap. A tér nagyobbnak, könnyedebbnek és légiesebbnek fog tűnni. A vonzó világos árnyalatok közé tartozik a fehér, a krém, a szürke, a homok vagy a fényűzőbb ezüst.

Szőnyeg Nesta 1 (bézs)

1.4 Világítsunk rá a színekre

Szőnyeg 80×150 cm Lunio

A szürke szőnyeg ma az egyik legnépszerűbb. A szürke a semleges árnyalatok közé tartozik, így a szőnyeg a ház bármely részén használható. A minimalista bútorok, fadarabok kiemelkednek egy ilyen szőnyegen, míg egy ipari stílusú térben egyedülállóan kiegészíti a nyersanyagból készült falat. A szürke minden más árnyalattal jól kombinálható, de sárgával, tengerészkékkel, fehérrel vagy élénkpirossal bájos kontrasztot alkot.

A zöld színű szőnyeg energikusnak és frissnek tűnik, ha élénkebb, merészebb árnyalatot választ. A smaragdzöld, a sötétzöld vagy a fű árnyalata megnyugtató. A zöldnek nyugtató hatása van, és serkentheti az érzékelésünket. A zöld szőnyeg ezért ideális a nappaliba, a hálószobába és a gyerekszobába. Jól kombinálható a fa természetes árnyalataival, fehérrel, rózsaszínnel vagy akár sötétkékkel.

A vörös szőnyeget kétféleképpen lehet érzékelni. Vagy vibrálónak és energikusnak, vagy éppen ellenkezőleg, melegnek és romantikusnak tűnik. Kiemelkedik a lágyabb színekben pompázó neurális padlóval vagy falakkal. Különösen a gyermekszobában vagy a játszószobában tölti be a célját, ahol mozgásra, játékra és kreativitásra ösztönöz. A vörös szín merészségét a megfelelő lámpatest meleg, sárga fénye lágyítja.

A barna szín puha, hosszú bolyhos szőnyeg formájában nagyon fényűzőnek tűnhet. Ebben az esetben talán a legszélesebb árnyalatválaszték áll rendelkezésre, a földszínűtől a bézsig és a krémszínűig. Jól álcázza a kopást és a szennyeződéseket. A barna szőnyeg mindenhol használható, a nappaliban, a hálószobában, az előszobában, a konyhában, valamint a technikai vagy munkaterületeken.

A kék szőnyeg egyrészt megnyugtató lehet, másrészt viszont meglehetősen ridegnek és személytelennek tűnik. A kékkel aligha lehet melegséggel teli otthont elérni. Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyekkel könnyebb kijönni. A falakhoz válasszon semleges árnyalatot, lehetőleg fehéret, hogy ellensúlyozza a kék benyomását. A kék szín ideális hálószobákba, nappalikba és fürdőszobákba.

Van egy mítosz, miszerint a fekete szőnyegen látszik a legkevesebb folt. Ez csak részben igaz. Ez függ az anyagtól, a bolyhosodás magasságától, valamint a fekete árnyalatától. A legjobban egy világos falakkal és merész árnyalatú bútorokkal vagy kiegészítőkkel berendezett helyiségben tűnik ki. A szobámban sok természetes napfénynek kell lennie. Finomítsa a szobát sok lámpával, zölddel és növénnyel.

Világosak és kirívóak

A rózsaszín népszerű a gyerekek, különösen a lányok körében. Nem ritka a rózsaszín szőnyeg a lányszobában. Ha azonban a megfelelő árnyalatot választja, egy ilyen szőnyeg a hálószobában, a nappaliban vagy a fürdőszobában is jól mutat. A régi rózsaszín, a korall és a lágyabb árnyalatok nagyszerűek azok számára, akik rózsaszín szőnyegre vágynak, de nem szeretnék túllépni az elviselhető határát. Egy ilyen tér kifinomultnak és extra modernnek tűnik. Kombinálja zölddel, sötétbarnával, sötétlilával, kékkel, feketével és fehérrel.

A fehér szőnyeg a legérzékenyebb a szennyeződésekre. Ugyanakkor rengeteg lehetőséget kínál a feltűnő bútorokkal, kiegészítőkkel és dekorációkkal való kombinálásra. Elegánsnak és fényűzőnek tűnik. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne legyen túl sok fehér a szobában. A szoba személytelenné válik, és a sterilitás benyomását kelti. A fehér szőnyeg jól kombinálható a mintás tapétával. Jellemző a skandináv, a provence-i, a tengerparti vagy a középkori stílus.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Nappal és éjszaka redőny – Hasznos háztartási kiegészítő

Szeressen bele a párizsi stílusba és a francia bútorokba