Hogyan válasszon megfelelő bárszéket?

A bárszékek már nem csak az éttermek és bárok kiváltságai. A háztartásokban is állandó helyük van, különösen a konyhában. A bárpult vagy az étkezőpult elengedhetetlen része. A bárszék kiválasztása során azonban nem feltétlenül a kinézet az egyetlen dolog, amire oda kell figyelnünk. Hogyan válasszon bárszéket?

1.1 A bárszék méretei

1.2 Melyik a legalkalmasabb anyag?

1.3 Forgatható vagy rögzített?

1.4 Hova illenek a bárszékek?

1.5 Ügyeljen a biztonságra

1.1 A bárszék méretei

Ha napi szinten használja a bárszéket, akkor annak kényelmesnek kell lennie, és megfelelő méretekkel kell rendelkeznie. Fontos paraméter a szék magassága, amely eltér az étkezőpult magasságától. A pult magassága általában 100-125 cm. A munkalap és a szék magassága között 20-30 cm különbségnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ha a pult 120 cm magas, az ülőmagasságnak 90-100 cm-nek kell lennie. Az állítható magasságú székek a legjobbak, így az ülésmagasságot a maga igényeire formálhatja. A székek közötti távolságnak legalább 55-60 cm-nek kell lennie. Hogy hány szék fér el a pultnál, az pult hosszúságától függ.

Bárszék Lantara (smaragd)

1.2 Melyik a legalkalmasabb anyag?

Az anyag kiválasztásakor mindenképp figyelembe kell venni, hogy mi lesz a szék rendeltetése. Ha mindennapi használathoz kell, és az étkezőpulthoz fog tartozni, akkor kényelmes, kárpitozott, háttámlával ellátott székre lesz szüksége. A kárpit lehet textil, bőr vagy ökobőr.

Bárszék Harris fekete (fekete)

A műanyag bárszékek kevésbé kényelmesek, de könnyen karbantarthatóak, és ha nem használja őket hosszan, jó választás lehet, különösen a modern belső terekben. Az, hogy a szék fém vagy fa szerkezetű lesz-e, elsősorban az ízlésétől és az étkező vagy a konyha kialakításától függ majd.

Bárszék Allanton-9002 RED

1.3 Forgatható vagy rögzített?

Az állítható magasságú és forgatható bárszék sok esetben praktikus lehet. Stabilitása azonban a súlypont magasságától és váz méreteitől függ. A masszív, négy lábú székek nagyobb stabilitást biztosítanak. Ezenkívül erősebbek és nagyobb teherbírásúak. Ami az ülés kényelmét és biztonságát illeti, válasszon nemcsak háttámlával, hanem kartámasszal rendelkező modellt.

1.4 Hova illenek a bárszékek?

A bárszékek stílusosak, éppen ezért ideálisak az étkezőkben található étkezőpultokhoz. Ez a megoldás különösen alkalmas kisebb lakásokban, ahol az étkezőasztal és a hozzá tartozó székek feleslegesen sok helyet foglalnak el. Azonban funkcionálhat egyfajta kiegészítő székként is a barátaival való italozgatás közben. A bárszék a teraszon is nagy jól használható. Nyáron a saját teraszán bárban ülve érezheti magát.

Bárszék Hiedi

1.5 Ügyeljen a biztonságra

A gyermekek és az idősek számára a bárszékek nem olyan kényelmesek és biztonságosak, különösen, ha olyan darabokról van szó, ahol a hangsúly a kinézeten van. Igen, a bárszéknek jól kell kinéznie, de biztonságosnak kell lennie. Különös figyelmet kell fordítani az állítható magasságú forgószékekre. A forgásnak simának kell lennie, de nem túl gyorsnak és könnyűnek, hogy a székről való leszálláskor nehogy megsérüljön. A magasság beállításának lehetősége viszont nem lehet oka annak, hogy a székről való leszállás után a szék megváltoztassa a magasságát, illetve, hogy elveszítse egyensúlyát.

Ha megfelelő bárszéket választott, azt évekig élvezni fogja.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás