Hogyan rendszerezze hatákonyan ruháit a ruhásszekrényben?

Egy ruhásszekrény értelemszerűen tele van ruhákkal, kiegészítőkkel, viszont olyan dolgok is megtalálhatóak benne, amelyeknek egyáltalán semmi keresnivalójuk nincs ott. Gyakran ideiglenesen olyan dolgokat is belerakunk, amiknek még nincs meg a helyük. A ruhásszekrényben viszont rendnek kell lennie, és semmi esetre sem lehet zsúfolt. Rendezze el ruhit megfelelően.

1.2 Kezdje takarítással

1.2 A szekrény méretei és belő felosztása

1.3 Rendezze-el-ruháit-praktikusan

Ruhásszekrény Dawa (fehér + sonoma tölgy)

1.2 Kezdje takarítással

Mindenekelőtt mindent ki kell pakolnia a szekrényből. Másodszor, ez lesz talán a legnehezebb feladat, dobja ki azokat a dolgokat, amikre már nincs szüksége. Ha szeretné, hogy a ruhatára mindig rendben legyen, akkor annak nem szabad zsúfoltnak lennie. A túlzsúfolt szekrény, bármennyire is fog igyekezni, soha nem lesz kellőképen áttekinthető. Gondolja át, melyek azok a dolgok, amikre igazán szüksége van, és melyek azok, amiket már évek óta nem viselt. Ez utóbbiaktól meg kell szabadulnia. A szekrényben csak ruhák, kiegészítők, végső esetben cipők kaphatnak helyet.

Ruhásszekrény Brandon 10 (sonoma tölgy)

1.2 A szekrény méretei és belő felosztása

Tárolóhelyből sosem elég. A leghatékonyabb helykihasználást a beépített szekrények vagy a tolóajtós szekrények biztosítják. A beépített szekrény elfoglalhatja a fal teljes hosszát, és elérheti a mennyezetet is. A tolóajtós ruhásszekrények azonban nagy teret is biztosítanak, szélességük körülbelül 150-250 cm. A szekrény mélysége ideális esetben 40-60 cm.

Ruhásszekrény tükörrel Elvina S Typ 19 (zöld + lefkas tölgy)

A szekrények belső felosztását polcok, akasztórudak, vagy ezek kombinációja jelentik. Valószínűleg ez a megoldás a legideálisabb. Mindig lesznek olyan ruhadarabok, amelyek jobb felakasztani, mint összehajtani. A fiókok a kiegészítők, kisebb ruhadarabok, fehérneműk, ékszerek tárolására tökéletes helyet biztosítanak. A belső tér felosztása eltérő lehet. A legjobb tulajdonságokkal ebből a szempontból a beépített szekrények rendelkeznek, de a hagyományos szekrényekkel is jól lehet dolgozni.

Ruhásszekrény Daphis D04

1.3 Rendezze el ruháit praktikusan

A tökéletes áttekintés érdekében ideális, ha ruháit több szektorban helyezi el. Hogy ezt az öltözködési szokásai szerint vagy a különböző stílusú ruhák felosztása szerint teszi meg, az csak Önön múlik. Vannak, akiknél bevált az a módszer, hogy minden polcon más jellegű ruhadarabot tárolnak. Vagyis az egyik polcon csak nadrágok foglalnak helyet, míg a másikon csak pulóverek. Megint mások a ruha funkciója alapján rendezik őket el. A sportoláshoz szükséges darabokat elválasztják a minden nap viselt daraboktól. A kifejezeten ünnepi alkalmakra készült ruhadarabokat pedig megint más polcon, illetve akasztókon tárolják. Fontos, hogy ne kelljen „turkálnia” a szekrényében, amikor ruhát keres. A felső polcra tegyen szezonális darabokat. Amennyiben a szekrény nem éri el a mennyezetet, vegyen tárolódobozokat, pakolja őket tele ezekkel a ruhákkal, majd tegye őket a szekrény tetejére. A vákuumzsákok is nagyon praktikusak ebből a szempontból. Ezeket a teli zsákokat az ágy alatt tárolhatja.

Ami a kiegészítőket és az ékszereket illeti, ideálisak a fent említett fiókok, amelyekbe szervező illeszthető, így biztosan mindennek meg lesz a helye. E nélkül is szükség van a fiókok rendben tartására. A fiókok helyett átlátszó dobozok, vagy függő textil dobozok is használhatóak. Cipőket is elhelyezhetünk a szekrényben, de jobb, ha az éppen használatban lévő cipőnket az előszobában lévő cipősszekrényben helyezzük el.  Idővel biztosan rájön, hogy mi felel meg Önnek a legjobban. A szervezők és polcok hozzáadhatóak a szekrényekhez.

Ön ruhásszekrényt, vagy inkább a komódot részesíti előnyben?

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás