Dohányzóasztal vagy tárolóasztal? Önnek mi van a nappalijában?

A tárolóasztal vagy sarokasztal és a dohányzóasztal tulajdonképpen egy és ugyanaz. A dohányzóasztal elnevezés azonban félrevezető lehet és nem lenne szabad használni megnevezésként. Vagyis, abban az esetben, ha valóban nem szervez konferenciákat a nappaliban. Az tárolóasztal kifejezés sokkal pontosabb és tükrözi a használat valódi célját.

A tárolóasztalnak köszönhetően már nem kell eldöntenie, hogy hova is tegye a kávésbögrét, hogy ne kelljen végig kézben tartani. Elhelyezhet rajta egy tál chipset vagy sós stanglit, és a távirányító is mindig a helyén lesz, vagyis csak akkor, ha a háztartásban mindenki megszokja, hogy az asztalra tegyék.

1.1 Az ülés magassága fontos a kiválasztásánál

1.2 Asztalok kis helyre

1.3 Miből készülnek az asztalok?

1.1 Az ülés magassága fontos a kiválasztásánál

A nappalihoz tartozó asztalt elsősorban az ülés magasságának megfelelően érdemes kiválasztani. A dohányzóasztal magasságának meg kell felelnie a térdmagassággal ülő helyzetben, illetve a kanapé ülésmagasságával. Ennek köszönhetően könnyedén elérhetők lesznek az asztalon tárolt dolgok, és könnyedén elérhetővé válnak finomságok és az italok is. Az átlag magasság 35 és 45 centiméter között helyezkedik el. Az asztal alakját és méretét a rendelkezésre álló helynek és a szükséges tárolóhelynek megfelelően választjuk ki.

A dohányzóasztal magasságát érdemes beállítani a kanapé vagy a fotel ülésének mélysége és dőlése szerint. A kényelmes dőlésszögű, puha és mély üléshez magasabb, 45 centiméter körüli asztalmagasság alkalmas. Egy olyan üléssel, amelyen szinte egyenesen ül, megengedhető egy alacsonyabb asztalt.

Az üzletekben nagyon alacsony mellékasztalokat is talál, amelyeket a japán minimalizmus ihletett. Néhányuk közvetlenül a földön is fekszik. Kanapékhoz azonban nem alkalmasak, inkább párnákon kell ülni mellettük.

1.2 Asztalok kis helyre

Bizonyos típusok szétnyithatóak, így több tárhelyet hozhatunk létre nagyobb vendégcsapat esetén. Mások a helyhiányt úgy kezelik, hogy egymásra illeszthetőek . Úgy működnek, hogy több kisasztalt helyeznek egymásba vagy egyás felé, és szükség esetén szétszedhetőek. Az asztalok állítható magasságú lábakkal vagy görgőkkel rendelkeznek az elmozdítás megkönnyítése érdekében. Más asztalok beépített polcokkal, fiókokkal vagy más tárolóhellyel rendelkeznek.

A praktikus megoldás az, ha több kisebb asztalt használunk, mint egy nagyot. Könnyebben mozgathatók, és minden asztalt oda helyezhetünk, ahova kell. A tárolási terület kisebb, de de bőven elég.

Szeret a kanapén kényelmesen dolgozni, vagy máshol nincs helyed? Vásároljon olyan asztalt, amelyet egyszerű mozdulattal munkafelületté alakíthat. Hogyan? A speciális szerkezetnek köszönhetően különböző magasságba emelheti az asztallapot, így a táblagép vagy laptop kényelmes elérhetőségben lesz, és nem kell térdre egyensúlyoznia.

1.3 Miből készülnek az asztalok?

Az oldalasztalok tömör fából, laminált anyagból, MDF lapból, fémből és üvegből készülnek, vagy az egyes anyagok kombinálva vannak. A választást érdemes a nappali többi bútorának stílusához illetve színéhez megfelelően végezni.

Az üvegasztalok alkalmasak kis lakásokba, mert optikailag „láthatatlanok”. Ezek azonban drágábbak és karbantartás szempontjából igényesebbek, mert könnyen észrevehetőek a kéz- és ujjlenyomatok rajta. Törés esetén nem kell aggódnia a repeszdarabok miatt, mivel edzett üveget használnak, amely töréskor apró, tompa darabokra hullik szét.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Polcok – Praktikus segítőtárs a dolgok tárolásához.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás