Hogyan bírjuk ki a karácsonyt stressz és nyüzsgés nélkül?

A karácsonyi ünnepeknek a békéről és az örömről kellene szólnia, mégis, az utóbbi években inkább a stresszről szól ez az időszak. A takarítás, sütés, ajándékvásárlás és a szentestei asztal elkészítése mosollyal az arcán nyugodtan kivitelezhető. Hogyan bírjuk ki a karácsonyt stressz nélkül?

1.1 Nem kell mindennek tökéletesnek lennie

1.2 Vonja be az egész családot az előkészületekbe

1.3 Ajándékokat online is vásárolhat

1.4 Készüljön fel a karácsonyi vacsorára

1.1 Nem kell mindennek tökéletesnek lennie

Foto:©pixabay.com

A karácsonyi díszek, ajándékcsomagok vagy a fák már november elején megjelennek az üzletekben, a szórólapokon és a hirdetésekben. Arról nem is beszélve, hogy a karácsonyi énekek már november elejétől, reggeltől estig szólnak a bevásárlóközpontokban. Ha elképzeli, hogy mennyi időt, energiát vesz igénybe a karácsonyra való felkészülés és vásárlás, valamint ehhez még hozzáadja a szokásos napi feladatait, akkor biztosan érzékelni fogja az Önre nehezedő stresszt. De ne feledje, hogy a karácsony nem a tökéletes ajándékokról és a tökéletesen kitakarított házról, hanem elsősorban a családról és kikapcsolódásról szól. Az ünnepek után nem a tökéletesen megmosott ablakokra, a tíz féle süteményre vagy az ötfogásos karácsonyi menüre fog emlékezni, hanem azon szeretteivel eltöltött kellemes pillanatokra, akikre lehet már rég nem jutott ideje.

Foto:©pixabay.com

1.2 Vonja be az egész családot az előkészületekbe

A karácsonyra való felkészülés családi tevékenységként is felfogható, melynek során amellett, hogy közösen töltheti idejét szeretteivel, még felhőtlenül szórakozhat is. Az adventi időszak elengedhetetlen tartozéka az adventi koszorú, melyet otthon is elkészíthet a gyermekei segítségével. A téli séták során tobozokat, bogyókat és egyéb természetes dekorációkat gyűjthet, amelyekből aztán elképzeléseinek megfelelően adventi koszorút készíthet. A koszorú készítése közben ellazulhat, megfeledkezhet a mindennapok gondjairól, stresszről. Természetes, használhatja a megvásárolt dekorációkat is. A koszorú váza megvásárolható hobbipiacokon, sőt egyes szupermarketekben is. Nézze meg a következő videót:

Az egész család bekapcsolódhat a takarításba, a mézeskalács készítésébe és természetesen a kóstolásba is, de akár a karácsonyi díszek elkészítésébe is. Mielőtt elkezdené az előkészületeket, mindenképp állítson fel egy fontossági sorrendet. Nem tudja elképzelni a karácsonyt tökéletesen berendezett ház nélkül, vagy nem tud lemondani az illatos vaníliás kifliről és a mézeskalácsról? Először is koncentráljon arra, ami fontos Önnek, és ne aggódjon olyan dolgok miatt, amelyek nem fontosak az Ön számára. Az ablakokat az ünnepek után is megmoshatja.

Foto:©pixabay.com

1.3 Ajándékokat online is vásárolhat

Az elfoglalt parkolóhelyek és és a tömött bevásárlóközpontok nem fogják kényelmesebbé tenni az Ön bevásárlását. Az ajándékokat megvásárolhatja előre vagy megrendelheti webáruházakból is. Az online vásárlásnak számos előnye van, és azt hiszem ezek közül a legnagyobb az, hogy sehová sem kell mennie, a megrendelt ajándékokat közvetlenül otthonába vagy a munkahelyére szállítják.  Ezenfelül  mindent átgondolhat a szobájában, és összehasonlíthatja az árakat is. Így gyakorlatilag mindent megvásárolhat a kozmetikumoktól, jétékoktól és ruháktól kezdve egészen a lakás bútoraiig és kiegészítőkig. De ne feledje, hogy karácsony előtt a webáruházakban is több a munka és a megrendelés, mint az év folyamán, ezért mindneképp ellenőrizze át a termékek elérhetőségét és szállítási idejüket. Emellett ellenőrizze át azt is, hogy a nem megfelelő ajándékokat meddig viheti vissza, illetve cserélheti be. Ebben az időszakban néhány webáruház meghosszabbítja a visszaküldési határidőt.

Foto:©pixabay.com

1.4 Készüljön fel a karácsonyi vacsorára

A karácsonyi ünnepek előtti vásárlást nem lehet elkerülni, főleg abban az esetben nem, ha friss élelmiszerekről van szó. Vásároljon okosan. Az üzletek nem lesznek egy hónapig bezárva, mindössze két-három napig. Nem kell készleteket felhalmoznia. Az ajándékokat csomagolja be néhány nappal karácsony előtt, hogy minden készen legyen. A szenteste elengedhetetlen tartozáka az ünnepi teríték, amit jó, ha szintén előre elkészít.

Asztal terítő 33X140 cm

Használhat ünnepi terítőt, de a hangsúlyt a karácsonyi díszekre is helyezheti. Az, hogy az ünnepi díszítés klasszikus vagy modern lesz, csak az Ön választásán múlik. A legnépszerűbb ünnepi dekorációk a fenyőágak, a fahéj, a szárított narancskarikák és bogyók. A színeket illetően az elévülhetetlen klasszikus, a fehér, zöld, piros, arany és ezüst használata ajánlott. Természetesen ne felejtsen el gyertyát tenni az asztalra. MInden dekoráci segít szebbé tenni a karácsonyt.

Foto:©pixabay.com

Megviseli Önt a karácsony előtti rohanás, vagy nyugodtan intézi az ünnepek körüli teendőket? Az ajándékoknak is örülünk, de az igazi ajándék a szeretteinkkel eltöltött idő, egyetért? Élje meg békében és nyugalomban a karácsonyt.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás