4 tipp egyedi képkeret készítéséhez

Sok gyönyörű emléket őriz fénykép formájában és szeretne velük dicsekedni? Ebben az esetben két dologra lesz szüksége – egyedi keretre, amelybe a fényképet elhelyezi és egy megfelelő helyre, ahol mindenki szeme előtt lehet. Tanácsot adunk abban, hogyan készítsen saját képkeretet, de a helyet már Önnek lesz szükséges kiválasztania. 

1.1 Legyen kreatív és szórakozzon

1.2 Origami képkeret 

1.3 Használja fel régi CD-jeit

1.4 Képkeret jégkrém pálcikákból

1.1 Legyen kreatív és szórakozzon

A képkeret egyedisége és kinézete az Ön döntésein alapszonak. Mindenkinek saját elképzelése van, de néhány tipp mégis jól jöhet. A képzeletnek nincsenek határai, de mégis a kép méreteiből kellene kiindulnia, amelynek a keretet készíti. Készíthet képkeretet nagy vászon fényképre is, vagy nagy képkeretet több fényképre.   

A sajátkezűleg készített képkeret alkalmas ajándékként is. A szuvenírek helyett inkább válassza ki a legjobb fényképeket a kirándulásról és a képkeretet díszítse ki kagylókkal, homokkal, különleges rajzokkal, amelyek összefüggenek a kirándulás helyszínével. Egy ilyen egyedi ajándék garantáltan jobban megörvendezteti a szeretteit, mint egy klasszikus szuvenír. Kiakasztatja őket a nappaliba, konyhába, előszobába, gyerekszobába, hálószobába.

1.2 Origami képkeret 

Emlékszik még az origamira és a papír daruk vagy virágok készítésére? Origamiból készíthet képkeretet is, ami sokkal egyszerűbb, mint az említett daru. Szüksége lesz hozzá ollóra és 2 lap csomagolópapírra 30×15 cm méretben (a keret 15 x 15 cm méretű lesz).  Természetesen később más méreteket is kipróbálhat. Ennek a képkeretnek az előnye az, hogy akármilyen mintát használhat, attól függetlenül, mit talál az üzletben. Összerakhat így akár karácsonyi képkeretet is vagy választhat valami semlegeset, ami alkalmas egész évre. Hogyan rakja össze a képkeretet, megtudja a videóból.


Karton képkeret 5

Egy közönséges kartonból hihetetlen dolgokat lehet készíteni – például egyedi képkereteket, amelyek díszíthetik a nappaliját, vagy dolgozószobáját. Szüksége lesz kartonra, vonalzóra, késre vagy ollóra, folyékony papír ragasztóra, ecsetre, tálkára, papírszalagra, festékre. A fényképállvány 7 részből áll, tehát a kartont vágja szét: 

  • 2 részre 7 x 45 cm méretekkel,
  • 2 részre 10 x 25 cm méretekkel,
  • 1 részre 4 x 45 cm méretekkel,
  • 1 részre 4 x 35 cm méretekkel
  • 1 részre 4 x 22 cm méretekkel

Továbbá a kartonból vágja ki a képkereteket is. A méreteket és az alakot hozzáalkalmazhatja is, de ha szeretne a videó szerint dolgozni, készítsen elő 2 kartont az alábbi méretekkel:

  • 15 x 12 cm
  • 17 x 15 cm
  • 12 x 15 cm
  • 12 x 12 cm
  • szív cca 14 cm átmérővel

A pontos munkamenetet a képállvány elkészítéséhez megtalálja a videóban.

1.3 Használja fel régi CD-jeit

Régi nem használt CD -ket tart otthon és szeretne őket értelmesen kihasználni? Készítsen belőlük egyedi képkereteket. Mielőtt belekezd a képkeret előállításába, készítsen elő 7 CD-t, papírszalagot, vonalzót, ollót, filctollat, ragasztót, szöget a felakasztásra.  A munkamenetet megtalálja a videóban.

1.4 Képkeret jégkrém pálcikákból

Ha kedveli a jégkrémet és az egyedi kiegészítőket, ne felejtse el a jégkrém pálcikákat mindig eltenni. A fényképkeret készítéséhez természetesen a már készen megvett pálcikák is használhatóak. A pálcikákon kívül szüksége lesz fára való festékre, ragasztóra vagy olvasztó pisztolyra, ceruzára és ollóra. Készíthet teljesen egyszerű négyzet, vagy téglalap alakú képkeretet, vagy inspirálhatja Önt a következő videó.

Related posts

Tetőkert

Kerti bútorok felkészítése a télre

Kárpitozott panelek az interiőrben