10 tipp az új karosszékhez. Válasszon fotelt a nappaliba!

A nappaliban lévő fotelt gyakran a túlzott luxus jelének tekintik. Különösen a kisebb lakásokban nehéz a fotel számára helyet találni. Azonban annak, akinek otthonában elegendő helye van, annak biztosan nem fog csalódást okozni egy relaxációs fotel, és nem fogja megbánni ezt a befektetést. A fotel ideális társ a pihenés során, tökéletes partner kedvenc zenéink hallgatásához, tévénézéshez vagy olvasáshoz. Ezenkívül ülőhelyet biztosít. Nagyon népszerű bútor, főleg azokban a háztartásokban, ahol gyakran megfordulnak a vendégek. Íme néhány tipp a megfelelő relaxációs fotel kiválasztásához.

1.1 Füles fotel

1.2 Klubfotel

1.3 „Slipper”

1.4 Talpas pihentető karosszék

1.5 Állítható fotelek

1.6 Masszázsfotel

1.7 Hintafotel

1.8 Szétnyitható fotel

1.9 Pihenő fotel

1.10 Forgó fotel

1.1 Füles fotel

A füles fotelt nagyon könnyű felismerni. Magas háttámlával rendelkezik. Az oldalsó karfák pedig egészen a faj magasságában végződnek. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően melegség érzettel tölti el a benne ülőt. Régebben főleg az idősebb emberek használták, pontosan azért, mert védte őket a hidegtől és persze mert nagyon kényelmes is, mára viszont már a fiatalok körében is nagyon kedvelt darab lett. A füles foteleket modern dizájnnal kínálják, ezáltal könnyebben beilleszkedik a modern belső térbe.

Fotel Rufino (világosszürke + dió)

1.2 Klubfotel

Ez a fotel első pillantásra felismerhető. Nehéz, robusztus kinézetű, de valójában könnyű szerkezetű. A kényelmet a puha kárpit, a formázott háttámla és a kartartó biztosítja. Nem véletlenül kapta a „Klub” nevet, ugyanis leggyakrabban klubokban, bárokban, kávézókban találkozni vele. Régebben bőrből készültek, ma már inkább öko-bőrt, és textíliát használnak a fotel kárpitozására.

Fotel Cubali Micro barna

1.3 „Slipper”

A Slipper fotelek valójában kárpitozott székek, rövid lábakkal, alacsony ülőrésszel. Bár általában nem rendelkeznek karfával, ennek ellenére mégis rendkívül kényelmesek. Az ilyen foteleket gyakran kiegészítő székként használják. Nem alkalmasak a hosszabb pihenésekre. Bármilyen szobában használhatóak.

1.4 Talpas pihentető karosszék

A pihentető székek magasabb háttámlával rendelkeznek. A karfák növelik a kényelemérzetet. A háttámla úgy van kialakítva, hogy az igazodjon az Ön hátához, ezáltal tökéletesen megtámasztja a nyaki gerincet. A szék része a lábtartó, amin pihenés közben pihentetheti a lábát.

Relaxációs fotel Lerato (barnásszürke)
Relax fotel Terrell-5040 GREY2

1.5 Állítható fotelek

A fotel nevében is benne rejlik a fotel legnagyobb előnye, vagyis a fotel állíthatósága. Ennek a tulajdonságának köszönhetően, a fotel tökéletesen alkalmazkodik Önhöz. A háttámla több pozícióba is állítható. Az ülőrész a háttámlához hasonlóan szintén állítható. A foteleket bőrrel vagy öko-bőrrel kárpitozzák. Szövettel kárpitozott állítható fotelek is kaphatóak.

Relaxációs fotel Artus 2 TC3-038 fekete

1.6 Masszázsfotel

A legkényelmesebb fotelok talán a masszázsfotelok. Enyhítik a fájdalmat, ellazítják az izmokat. Mivel nem mindenkinek van ideje vagy pénze a rendszeres masszázsra, ezért a masszázsfotel a legjobb alternatív és megfizethető megoldás. A masszázsfotelek állíthatóak, rezgés és melegítő funkcióval vannak ellátva. A széken több masszázspont található, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy masszírozzák a nyakat, a hátat, az ágyéki gerincet, valamint a combokat és a vádlikat is.

Relax fotel Ponto (bézs)

1.7 Hintafotel

Lehet, hogy még emlékszik a hintafotelre a nagymama szobájából. A hintaszék talán a legjobb választás a pihenéshez. Még ma is kapható fa szerkezetű „retro” fotelek, de vannak fémkonstrukciójú modern dizájnnal ellátott darabok is.

Hintafotel Gerelon (fehér + patchwork)

1.8 Szétnyitható fotel

Fotel vagy kanapé? Nem kell választania. A szétnyitható fotel ugyanis mindkét lehetőséget magában rejti. Szükség esetén könnyedén heverővé alakíthatja át a fotelt. A fotel párnákat is tartalmaz. A szétnyitható fotel bármelyik helyiségben használható.

Széthúzható fotell Spry (barna)

1.9 Pihenő fotel

A pihenő fotel alkalmas a délutáni szundikáláshoz. Egy fotel nagyobb méretekkel, ami lehetőséget kínál a pihenésre. Zsámoly használata nélkül is felteheti rá a lábát. A felső része fejtámlával van felszerelve, ami növeli a kényelmet. Ennek a fotelnek a gyökerei az ókori Angliába vezetnek vissza, ezért gyakran chesterfield stílus elemeit tartalmazza.

Pihenő fotel Kelas (barna)

1.10 Forgó fotel

A fotel, amely magában rejti az előzőekben felsorolt fotelek előnyeit. Relaxációs, kényelmes, magas háttámlával. Ezenkívül forgatható. A kárpitozása puha és kényelmes.

Akármilyen fotelt is választ, mindegyik tökéletes kényelmet fog biztosítani Önnek!

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás