Önnek van otthon könyvespolca?Segítünk választani.

„Mondd el mit olvasol, megmondom ki vagy”. Egy jól ismert közmondás, amely magában rejti a valódi igazságot. Bármilyen könyvbaráthoz látogat el, biztosan talál nála egy otthoni „könyvtárat”. Kicsi vagy nagy, vitrines vagy polcos, amelyek hajlanak a könyvek súlyaitól. A könyveken kívül azonban más dolgok tárolására is alkalmasak a könyvespolcok, szekrények. Önnek van otthon könyvespolca?

1.1 Sokoldalú kihasználhatóság

1.2 Könyvespolc vagy vitrines szekrény?

1.3 Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

1.1 Sokoldalú kihasználhatóság

Amikor azt mondjuk „könyvtár”, elképzelünk egy nyitott könyvespolcot tele könyvekkel. Azonban a könyvespolcokat és könyvesszekrényeket sokoldalúan is ki lehet használni. Ezt különösen azok fogják értékelni, akik ünnepi ajándéktárgyakat, családi fényképeket is szeretnének a könyvek mellett kiállítani.

Könyvespolc Infinity 05 (Fehér kőris)

A könyvszekrény ideális a családi fényképek tárolására is. A jobb hatás érdekében használjon különböző színű kereteket. Egy ilyen trükkös megoldással vidámabbá varázsolhatja a teret.

Helyezzen szobrocskákat, kisebb figurákat, vagy színes vázákat a könyvek közé. Az ilyen díszítő megoldások élénkítik a könyvespolcot, és pozitívan befolyásolják a könyvek egyébként szigorú elrendezését.

Nincs hova tennie a cserepes virágot? Keressen neki helyet a könyvek között. Szereti a gyertyákat és az aromalámpákat? Helyezze őket a könyvek mellé.

Polcos szekrény Kendal EREG 100 O (Gesztenye)

1.2 Könyvespolc vagy vitrines szekrény?

Hogyan válasszunk új könyvszekrényt? Ne siesse el a döntést. Vásárlás előtt tegyen fel magának néhány kérdést:

  • mire fogja használni a könyvszekrényt?
  • mennyi helyet tud kiszorítani a szekrény számára?
  • milyen anyagokat részesít előnyben?
  • milyen színek illenek a helységbe?

„Könyvtárként” leggyakrabban egy nyitott, többpolcos könyvszekrényt használnak. A polcokat általában egymás fölé helyezik. Azok egyforma szélesek és egyforma mélyek. A polcokat gyakran zárt szekrényrésszel vagy fiókokkal kombinálják. Mindenkinek kell, hogy legyen könyvespolca.

Gyerekszoba Daron IV 23 DSW D4 (sonoma tölgy + fehér)

Ha nem kedveli a klasszikus könyvespolcokat, ne aggódjon. A piac ma már rengeteg lehetőséget kínál azok számára, akik a modernebb változatokat kedvelik. Mit szólna egy atipikus könyvespolchoz, amely fém elemeket is tartalmaz?

Könyvespolc Spring Er 66 (Fekete)
Regál Atane (Fehér)
Könyvespolc Baki Typ 1

Természetesen legtöbben könyvespolcokon letöbben a könyveiket tartják, viszont akadnak olyanok is, akik más dolgok tárolására használják őket. Például a gyűjtők, akik mindenféle dolgokat éveken át gyűjtenek, hogy aztán otthonukban kiállíthassák azokat. Ebben az esetben a legajánlatosabb az üvegajtóval ellátott vitrines szekrények használata, ugyanis a zárt szekrény megvédi a kiállított tárgyakat a por ellen.

Vitrinek szekrény Iralia REG2W1S
Vitrin Nelia 23 EMWHEM N1 (világítással)

Történetek, amelyek más világba visznek minket

Az olvasók a „könyvtár” szóhoz mindig egy könyvekkel megrakott könyvespolcot társítanak. Ahogy sétál a sorok között, levesz egy könyvet, átlapozza, megszagolja azt. Ezt az légkört otthonában is megteremtheti. Alakítson ki egy kis olvasósarkot, ahol kedvére elmerülhet a különböző történetekben, és „belebújhat” a szereplők bőrébe, valamint ahol senki nem fogja zavarni tanulás vagy olvasás közben.

Képzelje el, hogy kényelmesen „elmerül” a fotelben, miközben az „őrzi” Önt az ismeretlen világokba tett vándorlások során.

Fotel Rufino (világosszürke + dió)

A könyvespolca mellé helyezzen egy fotelt, a fotel mellé pedig egy divatos lámpát. Ez nem csak az olvasásban segít, hanem a szoba megvilágításában is fontos szerepet játszik. A megfelelően kiválasztott modern kialakítású lámpa friss megjelenést kölcsönöz a helységnek.

Álló lámpa Lilly (szürke + fekete)

Nem számít, hogy Ön a klasszikus, nyomtatott könyveket, vagy inkább a könyvolvasót kedveli, ugyanis a hangsúly az olvasáson van.

1.3 Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás