Stílus! A kevesebb néha több.

Amennyiben új lakást rendez be, van legalább egy megközelítő elképzelése arról, hogyan kellene kinéznie a bútornak, kiegészítőknek, illetve, hogy milyen színűek lesznek a falak. Valaki imádja a régiségeket, a klasszikus stílust, valaki pedig az egyszerűséget. Ha azok közé tartozik, akik az elegáns és minimál stílusra vágynak, szívesen segítünk benne, hogyan tovább. A kulcsszó a stílus. Ha az megvan, onnantól már egyszerűbb lesz a feladata.

1.1 Stílus. Mértékletesség és elegancia

1.2 Kevés bútor és egyszerű alakzatok

1.3 Világos falak, világos bútor

1.1 Stílus. Mértékletesség és elegancia

A minimál stílusban való lakás tetszeni fog mindenkinek, aki nem szereti a takarítást és főként a portörlést. Ehhez a stílushoz nem tartozik sok dísz illetve kiegészítő, de fölösleges bútor sem. Nem kell tehát órákat szobrok, tálkák, vázák törölgetésével töltenie. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a beltérben nem lehetnek semmilyen díszek. Természetesen meghittebbé teheti a helységet egyszerűbb kiegészítőkkel, amelyek bele illenek a lakás minimál berendezésési stílusába, mint gyümölcstálak, vázák, vagy illatgyertya. A szobákban csak annyi bútornak kell lennie, amennyi szükséges, ne töltsük tele őket polcokkal, könyvesszekrényekkel.


Előszoba Greg

A minőségre szükséges összpontosítani és ez nem csak a bútorra érvényes. A padlótól kell kezdeni. Ennek minőséginek kell lennie és nem számít, hogy a masszív fánál, vagy öntött padlónál dönt. A szőnyegek és parketták is jók, de nem fognak olyan tiszta és elegáns benyomást kelteni. A karbantartás miatt alkalmasabb az előtérbe és a folyosóra kerámia padlóburkolatot tenni. A festésnél ne feledkezzünk meg a mértékletességől, válasszon inkább világos színeket és hagyja ki a mintás tapétákat és falmatricákat. Ha mégis ilyen módon szeretné élénkebbé tenni  a belteret, válasszon olyan motívumot, amely nem fogja megbontani a teljes harmóniát és legfeljebb egy falat díszítsen vele.  Felejtse el a csipkés függönyöket és dísz garnizst. Inkább bízzon az egyszínű redőnyökben.

1.2 Kevés bútor és egyszerű alakzatok

Minden egyes helységnek tágas, elegáns és praktikus benyomást kell keltenie. Ideális megoldások a beépített szekrények a folyosón, vagy hálószobában és beépített elektromos háztartási eszközök a konyhában, amiknek köszönhetően nem lesz megbontva az egész harmónia. Mégis, a praktikus és elegáns konyhapultot nem alkalmas „túlzsúfolni“ elektromos háztartási eszközökkel, még akkor sem, ha mértékletes dizájnnal rendelkezünk. A konyhai dolgoknak a fiókban vagy szekrényben a helyük és nem pedig a konyhapulton.  


Konyha Marija

Ugyanez érvényes a többi helységre is. A fürdőszobában sem ajánlatos, hogy a polcora legyen kirakva a kozmetika. Helyezzük ezeket a dolgokat a tükrös szekrénybe, vagy a mosdó alatti szekrénybe. A nappalit szintén egyszerűen be tudja rendezni– elég egy kényelmes kanapé, dohányzó asztal, polc, vagy könyvespolc, esetleg TV asztal. Elegáns megoldás a TV falraszerelése is. A bútornak egyszerű, szabályos formájúnak kell lennie, fölösleges díszelemek nélkül.


Nappali bútorsor Reina

1.3 Világos falak, világos bútor

A minimál stílusban berendezett lakásban az alap szín a fehér, amelyet kiegészíthet szürkével vagy krémszínnel.  Ha a falakat fehérre festi és úgy érzi, szeretné élénkebbé tenni, válasszon egy jellegzetes bútordarabot, például kanapét. A kanapé nyugodtan lehet zöld, barna, lila vagy piros, de legyen egyszínű. A szobában ne kombináljunk több mint 3 színt, mert másképp a helység kaotikus benyomást kelt majd. A bútor is lehet világos színű. A lakást berendezheti lakkozott bútorral, illetve masszív fából készült, vagy laminált bútorral. El kell azonban döntenie, melyik stílus áll Önhöz legközelebb és egyforma lélekben berendezni az egész lakást, hogy egy egészet alkosson.


Nappali bútorsor Switch

Related posts

Kárpitozott panelek az interiőrben

Kárpitozott fali panelek

Szeressen bele a párizsi stílusba és a francia bútorokba