Megpuhul idővel a fotel és a kanapé, vagy nem?

Kanapé vagy fotel – nem csak a kinézetük alapján kell őket kiválasztani. A kárpitozott bútoroknál az is fontos, hogy jól kidolgozott és kényelmes legyen. Valószínűleg első pillantásra nem ismeri fel túlságosan a minőséget, de a kényelmességét igen első használat után. Nemcsak a bútor méretei, valamint a kanapé és a háttámla dőlésszöge befolyásolja, hanem magának a kárpitnak a puhasága is. Bár nem lehet megmondani, hogy keményebb vagy puhábbak a jobbak, mert mindenki mást szeret, de általában óvatosan kell bánni a túl puha kanapékkal. A nappali elengedhetetlen tartozéka, ezért megfontoltan kell döntenünk a kiválasztásakor.

1.1 A kanapé vagy a fotel kiválasztása

1.2 Hogyan lehet elkerülni a kanapé „kiülését”?

1.1 A kanapé vagy a fotel kiválasztása

Egy kanapé vagy fotel keménységének tesztelése az üzletben meglehetősen bonyolult dolog. A minőségi termékek esetében valószínű, hogy a keménység megegyezik az otthoni termékkel, vagy nagyon hasonló lesz. Az olcsó termékeknél azonban ne támaszkodjunk túlságosan a puhaságra, mert a gyártók gyakran a legolcsóbb habot használják, amely nem rendelkezik formastabilitással és elég gyorsan leülepszik. Emiatt a kanapé sokkal keményebb lehet, mert már a boltban is tesztelték, és otthon csak a gyakori használat hatására fog megpuhulni.

Amikor egy webáruházból választunk egy kanapét, és nincs lehetőségünk előzetesen kipróbálni azt, részben a felhasznált hab típusától tájékozódhat a termék keménységéről. Az olcsó kanapékat leggyakrabban közönséges, kis tömegű poliuretán habbal töltik meg, amely néhány hónap múlva leülepszik és deformálódik. Ezért érdemesebb hideg poliuretánhabból, memóriahabból vagy latexből készült párnázott ülőgarnitúrát keresni, ami jobb minőségű.

A túl puha párnázás megakadályozhatja a megfelelő háttartást hosszan tartó ülés során, mert nem nyújt kellő támasztékot. Egy ilyen kanapénál fennáll annak a veszélye is, hogy gyorsabban megereszkedik, és ülés közben az ülés belső szerkezete nyomni fogja a hátá. Egy keményebb (de nem szükségtelenül kemény) kanapé lehetővé teszi, hogy az egész testét nekidöntse anélkül, hogy megsérülne a háta. Ugyanez vonatkozik az összecsukható ülőgarnitúra kiválasztására is, amikor jobb a keményebb felületen aludni. A nehezebb hab nagyobb valószínűséggel hosszabb ideig megőrzi eredeti keménységét.

Ülőgarnitúra Ardell

1.2 Hogyan lehet elkerülni az ülőgarnitúra „kiülését”?

A klasszikus poliuretán hab a kanapé használatának legelején felveszi végső puhaságát. Az egyes kanapék kitöltésének tulajdonságai a helytelenül megválasztott ülésmód miatt idővel változnak. Ha rendszeresen, hosszú ideig ül egy helyben, vagy gyakran nyomja a térdét az kanapéra, akkor az gyorsan kiülést okozhat. Éppen ezért üljön és feküdjön mindig eg helyen, hanem igyekezzen a kanapé teljes területét egyenletesen kihasználni. Az is jó, hogy megakadályozzuk, hogy a gyerekek felugráljanak a kanapéra.

Sarokkanapé Alfredo (szürke) (J)

Önnek milyen tapasztalatai vannak?

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás