Hogyan kellene kinéznie az otthoni dolgozószobának?

Amennyiben otthonról dolgozik, egy rendes dolgozószoba elkerülhetetlen az Ön számára. Házban, vagy nagyobb lakásban lakik és van olyan helysége, amelyet nem használ ki? Alakítsa ki a saját menedékhelyét! A dolgozószoba lehet egyben a kedvtelési- és a munkahelye is. Mégis hogyan kell kinéznie az otthoni dolgozószobának?

1.1 Home office

1.2 A legjobb a természetes fény

1.3 Dolgozószoba és pihenő zóna egyben

1.4 Hogyan válasszunk megfelelő bútort?

1.1 Home office

Az otthon kényelméből nemcsak a magánvállalkozók dolgozhatnak. Ha otthonról dolgozik, szüksége van olyan helyre, amely az Ön igényeinek lett kialakítva és semmi nem tereli el figyelmét a munkáról. dolgozószobában, mint a ház többi helységében, kellemesen és kényelmesen kell éreznie magát. A méretek és a berendezés természetesen a hivatásától függ. Míg valakinek elég egy dolgozóasztal számítógéppel, kényelmes irodai fotel és néhány szék, másoknak szükségük lehet nagy asztalra és sok tárolóhelyre.

Egy blogger, programozó, vagy grafikus elfér egy kis helységben is, mivel a munkájához főleg számítógépre és jó minőségű irodai székre van szüksége. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a dolgozószobának ridegnek és unalmasnak kell lennie. A falat díszítheti képekkel, melyek megvilágosítják a helységet, a polcra virágot, vagy más kiegszítőt pakolhat.  Nem hiányozhat a könyvtár vagy könyvespolc sem.


Polcos szekrény Aboyne FP 6D

Még ha az online világ tele is van jótanácsokkal, egy hivatásosnak szüksége van klasszikus könyvekre és tanulmányi anyagokra is. Ha valamilyen mesterséggel foglalkozik, ékszereket, kiegészítőket készít, vagy ruhákat varr megrendelésre, biztosan több helyet vesz igénybe. Mindenképp biztosítson be nagyobb méretű dolgozóasztalt, szekrényeket, komódot és polcokat, ahová elhelyezheti a szükséges anyagokat.  

1.2 A legjobb a természetes fény

Dolgozószobája mindenképp rendelkezzen ablakkal. A természetes fényt egyszerűen nem tudja helyettesíteni lámpával. A dolgozóasztalnak  természetes fényforráshoz közel kell biztosítani a helyet. 


Számítógépasztal Noe new

Az asztalt ne az ablakkal szembe helyezzük el, így megelőzzük a fényvisszaverődést a számítógép képernyőjére. Sötétedés után már csak mesterséges megvilágosítást és minőségi lámpát használjon. A dolgozóasztalra íróasztali lámpa is tartozik, ideálisan fehér fénnyel, mely nem fogja gátolni a melatonin képzését. Gondoljon arra is, hogy a számítógépen való munkánál ne a képernyő fénye legyen az egyetlen megvilágítás, hogy ne rontsa látását.

1.3 Dolgozószoba és pihenő zóna egyben

A dolgozószobának praktikusnak kell lennie. Ha elég tágas, pihenősarkot is kialakíthat benne. Ne mondjon nemet egy kényelmes fotelnak, kanapénak vagy babzsáknak, amelyeken megpihenhet és új energiát meríthet. A kanapéhoz hozzátehet még például könyvtárat és olvasólámpát, vagy akár dohányzóasztalt. Egy kanapé asztallal főként abban az esetben hasznos, ha a dolgozószobájában klienseket, vagy más hasonló látogatókat fogad. Ha kanapéágyat szerez be, a dolgozószobáját alkalmanként vendégszobának is használhatja.


Dohányzóasztal Dordalus

1.4 Hogyan válasszunk megfelelő bútort?

Ahogy már említettük, minden az Ön által végzett munkától függ. A dolgozószoba alapja azonban természetesen az íróasztal. Ha klasszikus számítógépen dolgozik, tehát nem notebookon, az asztal ajánlott szélessége, ill. mélysége 120-150 cm. Az asztal átlagos magassága kb. 70 cm, de fontos a magasságra beállítható irodai szék.


Irodai forgószék Relax 

Ezzel eljutunk egy további fontos részéhez a dolgozószobának. Az irodai szék, vagy fotel kiválasztását ne becsüljük alá, főként ha ülő munkáról van szó. Az ergonomikus és minőségi szék fontos szerepet játszik a helyes ülésben és testtartásban, mivel megelőzheti a gerincfájdalmakat és más egészségügyi problémákat, amelyekben az ülő munkát végző személyek szenvednek.

Ha már van asztala és széke is elkezdheti kiválasztani a polcokat és szekrényeket. A nyomtatónak, scenernek, tonereknek, papíroknak, íróeszközöknek, vagy a fontos okiratoknak helyet kell mindeképp biztosítani. A dolgozószoba jobb áttekinthetősége érdekében jó, ha ezt felszereli irattartókkal, irodaszer szervezőkkel és nem kellene megfeledkeznie a díszekről és kiegészítőkről sem, amelyek otthonosabbá varázsolják a helységet. Teljes dolgozószobai illetve irodai összeállítást is vásárolhat, amely megkönnyíti a bútor kiválasztását és az egyes darabok tökéletesen összhangban lesznek.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Kanapé – A legfontosabb bútor a nappaliban
  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás