Hálószoba a feng shui szerint a békés alváshoz

Lehet, hogy nem is tudatosítja, de a hálószoba az egyik legfontosabb helyiség az otthonában. Naponta 6-8 órát kell alvással töltenünk, ami alatt ki kell pihenünk magunkat és energiát meríteni a következő napra. Világos tehát, hogy kényelmesen és biztonságban kell éreznie magát a hálószobában. A feng shui hálószobák segíthetnek a békés alvásban is.

1.1 Mi az a Feng Shui?

1.2 A hálószoba elhelyezkedése

1.3 Hol helyezze el az ágyat?

1.4 Színek és anyagok

1.5 Mi nem tartozik a hálószobába?

1.1 Mi az a feng shui?

A feng shui egy kínai művészet és tudomány, melynek jelentése szél és víz. A feng shui szerint az energiának szabadon kell áramolnia, és el kell érnie otthona minden sarkát. Ezért olyan feltételeket kell teremteni, hogy a chi energia áramolhasson, és ne állítsa meg a bútorok vagy a rendetlenség. Ez a geomancia egy olyan formája, amelynek több jelentése van, és ezek egyike az ember befolyásolása a belső tér egyes részeivel, ill. épület. E művészetek szerint a föld, a ház elhelyezkedése, a sarkalatos pontokhoz való tájékozódás, a bútorok elrendezése hatással lehet az ember boldogságára, jólétére, egészségére. Tudja meg, mik a feng shui alapelvei a hálószobában.

Hálószoba Dawa (fehér + sonoma tölgy)

1.2 A hálószoba elhelyezkedése

Amint azt említettük, a hálószoba a pihenés helye, ezért a ház privát és különösen csendes részén kell elhelyezkednie. A világ oldalaira való tájolást tekintve a lakás vagy a ház délnyugati része ideális erre. Ha lehetséges, a hálószoba legyen a lehető legtávolabba bejárati ajtótól, valamint nem lehet a WC vagy a fürdőszoba szomszédságában. A legtöbb lakásban ilyen megoldás valószínűleg nem lehetséges, de a tágasabb házakban ez megoldható.

Hálószoba Provense (andersen erdei fenyő + lefkas tölgy)

1.3 Hol helyezze el az ágyat?

Logikailag a hálószoba legfontosabb eleme az ágy. Az ágy lábai nem lehetnek egy vonalban az ajtóval. Jobb, ha átlósan vannak. A fejtámlát a szilárd falra kell helyezni, ugyanakkor a fejnek északra, a lábaknak pedig délre kell nézniük. Az ágyat nem szabad közvetlenül az ablak alá helyezni, mert az veszélyérzetet okozhat. Ha lehetősége van rá, helyezze az ágyat emelt felületre. El kell felejteni az ágy fölött található polcokat is. Ha az ágy alatti helyet tárolóhelyként használja, akkor hibát követ el. Mivel ez a hely el van torlaszolva, ezért a levegő és az energia nem tud szabadom áramlani.

Hálószoba Kami (sonoma tölgy)

1.4 Színek és anyagok

A színt annak megfelelően kell kiválasztania, hogy milyen érzelmeket szeretne velük támogatni. A semleges fehér a békét és a bizalmat jelenti. Természetesen kombinálhatja más színnel. Ha erre van szüksége a szeretet az, amire szüksége van, akkor válasszon rózsaszín árnyalatokat. A piros elősegíti a szenvedélyt, de nem alkalmas a békés alvásra. A kék szín ideális a biztonságérzethez, a lila pedig az ideális fejlődéshez. A hálószoba elsősorban a pihenésről szól, amiben segítséget nyújt a bézs, a barna és a narancs szín.

Hálószoba Kent 1

1.5 Mi nem tartozik a hálószobába?

A tükör egyértelműen nem tartozik a hálószobába. A feng shui szerint a hálószobában egyáltalán nem lehetnek tükrök. Ha már van ruhásszekrénye vagy beépített, tükrös szekrénye, ne tegye szembe az ággyal. Az ágyra néző tükrök kapcsolati problémákat okozhatnak, és negatív energiát vonzhatnak a szobába. Akár hiszi, akár nem, sokan kényelmetlenül érzik magukat a tükör előtt. A megoldás egyszerű. Éjjelre le kell őket takarni. Emellett el kell távolítani a hálószobában lévő elektronikai cikkeket, beleértve a mobiltelefonokat is, amelyek megakadályozhatják a pihenést.

Követi a feng shui elveit a lakásodban? Fa vagy fémvázas ágya van?

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás