Elégedett élet és hangulatos lakhatás – ez a HYGGE stílus

Valószínű, hogy már találkozott a HYGGE kifejezéssel. Maga a kifejezés Dániából származik, és főleg akkor kezdett elterjedni, amikor az ENSZ-hez tartozó Fenntartható Fejlődési Megoldások ügynökség felmérései kimutatták, hogy az északi országokban élnek a legboldogabban az emberek. Természetesen ezek az eredmények az élet különböző területeihez kapcsolódnak, de az északi jólétet Ön is élvezheti egy kicsit.

1.1 Mi az a HYGGE?

1.2 Gyertyafénnyel kezdődik

1.3 Hygge stílusban élni

1.1 Mi az a HYGGE?

Az a jó ebben a kifejezésben, hogy annak jelentését mindenki meg tudja magyarázni a maga módján. Bár nem lehet teljesen szó szerint lefordítani, de a kényelmet, az otthonosságot, valamint a jó közérzetet jelenti. Ezekről a kifejezésekről mindenkinek más elképzelése van. Alapvetően arról van szó, hogy azokra az apró dolgokra összpontosít, amelyek boldoggá tesznek minket. Szívesen üldögél a kedvenc székében egy könyv és forró tea társaságában? Vagy inkább a családdal tölti az idejét egy barátságos, hangulatos légkörben?

Bármit is okoz Önnek örömet, élvezze az béke, az öröm érzését, amelyek boldogságot hoznak az életébe. Olyan tevékenységeket is élvezhet, amelyeket nem annyira szeret. Főzés vagy takarítás közben hallgasson zenét, kényeztesse magát egy pohár borral. Tanulja meg élvezni az apró dolgokat is. Persze a jó hangulathoz az is fontos, hogy hogyan érzi magát az otthonában.

1.2 Gyertyafénnyel kezdődik

A kellemes és hangulatos légkört nagyban befolyásolja a fény is. A megfelelő világítás kiválasztása nehéz téma, de ebben az esetben elsősorban az érzésekről van szó. A gyertyák vagy az elegáns lámpások nemcsak otthonában, hanem a munkahelyén is csodákra képesek. Ha lehetséges, gyújtson meg egy gyertyát az irodában, hogy élvezetesebbé tegye a munkaidejét. A gyertyatartók vagy lámpák alkalmasak a nappaliba, a hálószobába és a folyósra egyaránt. Ha van otthon kandallója. Akkor a hygge hangulathoz szinte már semmi sem hiányzik.  A gyertyafényes fürdőszobában is élvezheti a tökéletes kikapcsolódást. Engedje tele a kádat, majd a forró vízben engedje el magát. A hygge stílus elérése nehéz a gyertyák és a kellemes világítás nélkül.

1.3 Hygge stílusban élni

Amint azt az előző mondatokból leszűrhette, a hygge stílus inkább a spirituális dolgokról szól, mint az anyagiakról. Ezért nincs szigorúan megadva, hogyan kell kinéznie az otthonának. Először is takarítsa ki otthonát és a fejében is tegyen rendet. Szabaduljon meg a régi, felesleges dolgoktól, amelyek már egyébként is régen ki akart dobni. A skandináv életmód egyszerű, néha szigorú. A tiszta vonalak és természetes színek jellemzik. A berendezés nem kelthet hideg hatást. A gyertyák mellett kiegészítők gondoskodnak a kellemes, meleg légkörről. Főleg a természetes anyagokra kell koncentrálnia, mint a fa, bőr, kő vagy akár a fém.

Kiválóak a szőrmék, dekoratív párnák, takarók, vázák, fából készült tálak és dekorációk. A szoba azonban semmikép sem lehet zsúfolt. Gondoljon a kényelmes üldögélésekre. Nem csak a kanapén vagy a fotelban, hanem a kandalló mellett, vagy az ablakpárkányon és létrehozhat egy kis kuckót, ahol jól érezheti magát egy forró tea társaságában, és megpihenhet. A hygge stílus berendezése főleg a kellemes érzésről szól, amit Önnek és szeretteinek kell éreznie, amikor otthonukban töltik az idejüket.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás