Egy rossz matrac veszélyezteti egészségét és szellemi állapotát. Szabadujon meg tőle!

Egy nehéz és fárasztó munkanap után teste és elméje megfelelő és zavartalan alvást érdemel. Ehhez egy jó minőségű matrac is hozzájárul. Nehéz pontosan megmondani, melyik az, mert mindannyiunknak más a keménysége és az anyaga. Ezért vásárlás előtt alaposan tesztelje le a matracot. Próbáljon meg legalább néhány percig feküdni rajta abban a testhelyzetben, amelyben leggyakrabban szeretne elaludni és aludni.

1.1 A matrac keménysége

1.2 Milyen feltételeknek kell megfelelnie a matracnak?

1.1 A matrac keménysége

A fiatalok és az egészségesek a keményebb matracot részesítik előnyben. A fiataloknál magasabb az alaphő, amit el kell vezetni. Ha oldalra fekszik egy keményebb matracon, a testet természetesen megtámasztja a válla, a csípője és a térde, így a matrac nem veszi körül és nem melegíti fel. Előfordulhat, hogy a hőelvezetés nem elegendő egy puha matracban.

Az időseknek viszont alacsonyabb az alaphőmérséklete, de a fiatalokhoz hasonlóan nekik is keményebb matracra van szükségük, mert az nem akadályozza meg az ágyban való mozgást, lehetővé teszi a csontváz támaszpontjainak használatát és nem áll ellen a fordulásnak . A felnőttek kényeztethetik testüket és kényeztethetik magukat egy puhább matraccal. A keménység kiválasztása ekkor elsősorban a súlyuktól függ.

Az ágyráccsal megfelelően kombinált matrac tökéletesen elosztja a test súlyát, lemásolja annak alakját, kellő alátámasztást ad a gerincnek és ellazítja a hátizmokat.

Hab matrac METHONE 200×90 cm (T3)

A minőségi matracok merevségi zónával rendelkeznek, azaz különböző helyeken eltérő keménységűek. Könnyebben alkalmazkodnak az emberi test formájához és jobban támogatják azt. Egy ilyen termék legfeljebb 7 zónával rendelkezik, amelyek különböző anyagok felhasználásával, azok profilozásával, vagy például rugók és különböző vastagságú huzalok felhasználásával jönnek létre.

Hab matrac METHONE 200×90 cm (T3)

A matrac nyári és téli oldala arra szolgál, hogy a matracot nyáron hűvös, télen melegen tartsa. Ez hozzájárul a jobb hőszabályozáshoz és megakadályozza a túlzott izzadást. A téli oldal többnyire báránygyapjú rétegből készül, amely antibakteriális, hipoallergén, jól elvezeti az izzadságot és hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik. A nyári oldal általában kókuszrostból vagy finom pamutból készül. Nem halmozzák fel a hőt, és többnyire hidrofóbok.

1.2 Milyen feltételeknek kell megfelelnie a matracnak?

  • Higiéniailag biztonságos anyagok használata
  • A felület rugalmassága rugótartalékkal
  • A test megfelelő támogatása
  • Az izomműködés támogatása forduláskor
  • Légáteresztő képesség a matrac teljes keresztmetszetében
  • A szervezet spontán hőszabályozásának támogatása

Válassza ki a matrac méreteit az ágy méretének megfelelően. Minden szabványos méretekben készül, így nem fordul elő, hogy nem fér bele. Ha van egy rendelésre készült ágya atipikus méretekben, akkor lehetséges a matrac elkészítése is.

Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a matrac, annál kényelmesebb lesz feküdni rajta. Ha például a matrac túl vékony, alvás közben érezheti az ágyrácsot. Másrészt a túl magas, több rugós rétegből összeállított matracok sem használnak. Az egyes anyagok összes tulajdonságát ugyyanis nem használná ki.

Ne felejtse el kombinálni a matracot a kerettel. A leces ágyrácshoz rugós, a lamelláshoz habszivacs matrac ajánlott. A rugós matracok nem tartoznak a pozícionáló rácshoz. Alkalmasak a hideg vagy laza habból és latexből készült matracok, amelyek nem tartalmaznak kókuszrostlemezt. Nagyon rugalmasak és könnyen alkalmazkodnak az emberi test formájához.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Ágy – elengedhetetlen tartozéka a hálószobának és a gyerekszobának.
  • Ágyrács – egy ágy nem létezhet ágyrács nélkül.
  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.

Tetszik ez a cikk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás