Olcsó karácsonyi díszek: díszítse fel karácsonyfáját úgy, ahogyan azt az elődjeink is tették!

Ön is annyira szereti a karácsonyt, mint mi? Ha igen, akkor biztosan odafigyel, hogy a karácsonyfa minden évben tökéletes legyen. Ehhez szükségesek a megfelelő díszek. Idén próbálja meg nem a megszokott módon feldíszíteni a fát, hanem úgy, ahogyan azt elődjeink is tették. Az eredmény kellemes meglepetést fog okozni. Az évről-évre ismétlődő karácsonyfa-dekorációk egy idő után már unalmassá válnak. Csillogó, fényes, ragyogó, ezüst, arany vagy sokszínű… Az ilyen dekorációkat megfelelő érzékkel kell használni, hogy a kapott hatás ne legyen túl giccses.

1.1 Díszek

1.2 Térjen vissza a hagyományokhoz vagy az olcsó karácsonyi díszekhez

1.3 Amikor mindegyik dísznek története van

1.4 Illatos narancs és alma

1.5 Hálás anyagok: fa, papír és szövet

1.1 Díszek

Tavaly azt mondtuk, hogy itt az idő a változtatásra, tehát természetes díszeket fogunk használni a fák díszítésére. Egy ilyen díszítéssel ellátott karácsonyfa szinte simogatja a lelket. Végül is az egyszerűség rejti a szépséget. Eltekintve attól, hogy az így díszített fát sokkal jobban élveztük, a fának volt még egy előnye: az áruházakban történő tömeges vásárlás helyett a természetben kerestük a díszeket. A többieket pedig mi magunk készítettük el a konyhában, vagy közvetlenül a fa mellett.

1.2 Térjen vissza a hagyományokhoz vagy az olcsó karácsonyi díszekhez

Talán a gyerekkorában hallotta a szüleitől és a nagyszüleitől, hogy régen, amikor még nem volt ilyen „gazdagság”, mint ma, a gyerekek a szüleikkel szerényebben díszítették a fákat. A díszítéshez azt használták, amijük volt.

Gyakran almaszeleteket szárítottak, amelyeken keresztül cérnát húztak át, majd ezeket az ágakra akasztották. Dióféléket, szalmadíszeket használtak. A szaloncukrok később jöttek divatba és váltak népszerűvé. Jelenleg több lehetőség közül választhatunk. Természetes díszként pedig használhatunk fából, papírból, szövetből és bármi másból készült díszeket is.

1.3 Amikor mindegyik dísznek története van

Akár élő, akár mű fája van, a természetes díszekkel mindegyik gyönyörűen fog kinézni. Néhány díszt a természetben, séta közben fog megtalálni. Elég melegen felöltöznie és kimenni a természetbe. A későbbiekben, a díszeket nézve eszébe jutnak a szép emlékek a díszek gyűjtéséről és azok elkészítéséről.

A természetben sétálva keressen fenyőtobozokat, berkenyét, fagyöngyöt, ágakat, diót, makkot, mogyorót. Gyűjtsön össze minden érdekeset, ami megragadj a tekintetét. Soha nem tudhatja, hogy a megtalált dolgokat végül mire használja fel.

1.4 Illatos narancs és alma

Átfagyott a séta alatt? Kényeztesse magát forralt borral vagy forró teával, és ezzel egyidejűleg elkészítheti a díszeket a konyhában.

Az aszalt gyümölcsszeletek klasszikus díszítőelemnek szállítanak. Az alma, a narancs, és a citrom ideális erre a célra. Nagyon jól mutatnak a fán és az illatuk is kellemes hangulatot teremt.

Hogyan kell megfelelően szárítani a gyümölcsöt? Vágja az almát és a citrusféléket körülbelül 4 mm vastag szeletekre. A szeleteken keresztül húzzon át egy madzagot ás akassza őket a radiátorra, majd hagyja őket ott egy napra. Ezután fel lehet őket akasztani a fára, ahol teljesen kiszáradnak és finom illatuk lesz. A még finomabb illatok eléréséért, néhány darab szegfűszeget is szúrhat a szeletekbe.

Ha szeretné, hogy a kiszárított gyümölcsszeletek kissé csillogjanak, egynapos szárítás után fújja le őket hajlakkal, majd szórja be őket csillámporral.

1.5 Hálás anyagok: fa, papír és szövet

Díszek készítésénél mindenképp használja ezt a három anyagot. Ezek nagyon jól mutatnak a fákon, varázslatos hatást érhet el velük. Lehet, hogy Ön is elkészít valamilyen díszt, vagy talál valamit az otthonában vagy egy kis boltban, de akár a karácsonyi vásárról is hozhat haza piros-fehér színű nyalókákat, amik szintén érdekes dekorációnak számítanak.

Mind a szalmadíszek, mind a mézeskalács díszek hagyományos díszek. Különböző méretben és formában készítheti őket, díszítheti, vagy akár élelmiszer festékkel is lefestheti őket. Ne feledkezzen meg a csillagánizsról és a fahéjról sem, amelyek szintén jólnéznek ki, és illatuk belengi az egész házat.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás