Milyen karácsonyfát válasszunk? Ez az útmutató segít a választásban

Tegyük fel a helyes kérdést rögtön az elején. Amikor azt mondja, hogy „karácsony szimbóluma”, mi jut elsőre az eszébe? Lehet, hogy az ajándék, család, ünnep, de legtöbbünknek azonnal a karácsonyfa jut eszébe. Élő vagy mű, nagy vagy kicsi, fenyőtobozokkal, fényekkel, tele díszekkel, vagy inkább egy egyszerű, kevés dísszel. A karácsonyfának sok formája létezik, egy azonban biztos, hogy mindegyikünket boldoggá tud tenni. Segítünk karácsonyfát választani.

1.1 Élő fa

1.2 Műfenyő

1.3 2D karácsonyfa

1.4 3D karácsonyfa

1.5 FULL 3D karácsonyfa

1.1 Élő fa

Valószínűleg semmi helyettesítheti a közvetlenül a természetből való élő fát. Tökéletes, természetes megjelenése pótolhatatlan, természetes illata van, és kiválasztása minden évben feszélyez bennünket. Minden évben más!

Hogyan tudhatja, hogy a fa friss és néhány hétig kibírja az otthonában? Válasszon olyan fát, amelynek szilárd ágai vannak, fényes és zöld tűlevelekkel rendelkezik. Ne is nézzen azokra a fákra, melynek a levelei már elkezdtek száradni és barnulni. Mielőtt otthon vízbe merítené, rövidítse le a törzset körülbelül 3 cm-el, hogy a fa jobban felvegye a vizet. A legelterjedtebb fák a lucfenyő, a szúrós lucfenyő, a kaukázusi fenyő. Élő fát ideális az ünnepek előtti napon megvásárolni. Állítson fel otthonűban tökéletes karácsonyfát.

Szeretne élő fát, de a természetet is szeretné óvni? Hallott már a karácsonyfa bérlésről? Néhány város és kertészet már ma is kínál ilyen szolgáltatást. Fát már kényelmesen is rendelhet otthonából. Ezek olyan virágcserépbe ültetett fák, melyek boldoggá tehetik Önt az ünnepek alatt, viszont az ünnepek után nem kell őket kidobnia. Az ünnepek után visszatérnek a természetbe, majd egy év múlva újra az Ön otthonába.

1.2 Műfenyő

A műfenyő legnagyobb előnye, hogy a levelei nem kezdenek barnulni és lehullani, és örökre zöldek maradnak. Azok részesítik előnyben ezeket a termékeket, akik szerint az élő fenyőknek a természetben a helyük, nem pedig a nappalink sarkában. A műfenyőknek több fajtája is elérhető, méretük, tűsűrűségük, színük szerint különböznek egymástól. Az interneten való böngészés során biztosan megfeleli az Önnek megfelelő fát.

1.3 2D karácsonyfa

A műfenyő 2D tűlevelekkel az olcsóbb variáns. A leveleknek csak két dimenziójuk van. Bár igyekszik hasonlítani az élő fára, a különbség azonban észrevehető. A levelek PVC anyagból készülnek, melyeket hosszú vékony csíkokra vágnak. Ezután több rétegben rátekerik a huzalokra, amelyek az ágak alapját képezik. Ez fenyőlevelekre emlékeztető sörtét hoznak létre. A levelek gyakran laposak, ezért nem tűnnek valódinak. A 2D karácsonyfák a karácsonyi nosztalgiához tartoznak. Bár lassan kiszorítja őket a 3D műfenyő, azonban vannak még olyan eladók, akik még mindig értékesítik ezeket a műfenyőket.

1.4 3D karácsonyfa

A 3D műfenyők sokkal valósághűbb megjelenést kínálnak, mint a 2D fák. A gyártásuk kicsit bonyolultabb, annak ellenére, hogy a gyártáshoz modern technológiákat használnak.  A tűlevelek polietilénből készülnek, amelyeket a PVC-vel ellentétben különböző formákban lehet megformálni. A formákat úgy alakítják ki, hogy az eredmény a legrészletesebben hasonlítson az élő tűlevelekre. Szándékosan használnak különböző zöld árnyalatokat, hogy az ágak még szebbek legyenek, és az élő fáktól való eltérés szinte felismerhetetlen legyen. A tűlevelek puhák, és nem deformálódnak. A 3D tűleveleket 2D levelekkel egészítik ki, így az ágak még sűrűbbnek néznek ki. A 3D tűlevelek szilárdabbak, könnyeben megtartják a rájuk akasztott díszeket. A fa szerkezete szilárd és stabil, amit egy fém állvány egészít ki.

1.5 FULL 3D karácsonyfa

A 3D műfenyőt gyakran nevezik 100%-os karácsonyfának is. Ez az élő fa leghitelesebb változata. A tűlevelek előállításához a 3D-s fához hasonlóan PE anyagot használnak. A különbség az, hogy a FULL 3D fenyő összes levele háromdimenziós. A törzset és az ágakat finom barna tűlevelek borítják, ami nem csak a tökéletes megjelenést, hanem az ágak szükséges szilárdságát is biztosítsa. A tűlevelek puhák, minden irányba kinyúlnak. A FULL 3D műfenyők olyan kiváló minőségűek, hogy semmilyen huzal nem áll ki belőlük, a levelek pedig nem szúrósak. Ezenkívül a levelek tartósak, nem hullanak le, és több évig is megőrzik alakjukat és színüket. A fa stabilitását fém állvány biztosítja.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás