Hogyan rendszerezze munkaasztalát a feng shui szerint?

Ha valami egyenesen a számítógépen megy tönkre, azt mondjuk, hogy Dilit nevű manó (törlés) áll mögötte. Néha viszont más okok miatt vallunk kudarcot munkavégzés közben. Nem jönnek az ötletek, nehezünkre esik a koncentrálás, minden zavar minket. Hiába keresnénk a figyelmetlenségünkön túl más manót vagy mesebeli lényt. A munkahelyünkön történő munkavégzést nagyban befolyásolja a minket körülvevő környezet. Rendszerezze asztalát, és az eredmények azonnal láthatóak lesznek. Hogyan kell csinálni? A Feng Shui segít nekünk ebben.

Asztal, mint asztal

Mielőtt elkezdjük rendszerezni a munkaterületet, beszéljünk magáról az asztalról.

A rendelkezésre álló anyagok közül a fa a legjobb. Természetes energiát visz a szobába. A fa a növekedés, a terjeszkedés, a vitalitás és korlátlan látás eleme. Az üvegasztalnak nincs ereje, így lehetővé teszi az energia nagyon gyors mozgását. Ha mégis egy üvegasztalt választ, vásároljon magas zöld növényeket hozzá, hogy könnyen tudja földelni a pozitív energiákat. A fémasztal hozza a feng shui elem élességét, pontosságát és tisztaságát. A laminált asztal általában passzív energiával rendelkezik, élet nélkül. Ezt azonban aktiválhatja a feng shui más elemeivel, amelyeket az irodai asztalokhoz terveztek.

A téglalap alakú asztal földelési energiát biztosít a növekedés energiát biztosít a növekedés és a tágulás elemével. A nyitott előlappal ellátott asztal elősegíti a jobb energiaáramlást. A legkevésbé alkalmas asztalformák kerek, ovális vagy négyzet alakúak. A négyzet alakú asztalok a stagnálás energiáját hozhatják létre, míg a kerek formájú asztal ennek ellenkezőjét teszi, vagyis az energia állandó mozgásban van. A négyzet alakú előnyös lehet olyan személy számára, aki hajlamos könnyen szétszóródni, és többet kell koncentrálnia.

9 terület az asztalon

Képzelje el, hogy asztalát kilenc területre osztja fel. Mindegyik terület mást képvisel, mindegyik terület hatással van életünk egy meghatározott területére.

1. A gazdagság területe

A bal felső sarok a gazdagságot és a haladást jelenti, így ez magában foglalja a számítógép képernyőjét is. Ez felszabadítja a szakmai jólétét és a boldogságát. Itt tarthat cserepes virágot vagy malacperselyt, amely vonzza a pénzt.

2. A hírnév területe

A hírnév területe az asztal tetejének közepén található. Ezért a legtöbb vállalkozó, aki szeretné bemutatni és terjeszteni a nevét, ide helyezi a névjegyét.

3. A szerelem és a kapcsolatok területe

A szerelem és a romantika területe az íróasztal jobb felső sarkában található. Itt kell állnia partnere fényképének.

4. Családi terület

Az asztal bal oldalának középső része a család számára van fenntartva, így ha szeretteink fényképét szeretné megjeleníteni az asztalán, akkor ez a legjobb hely az elhelyezésére.

5. Az egészség és az egyensúly területe

Az asztal középső része szabályozza az egészséget és az kiegyensúlyozottságát. Tehát, ha elegendő energiát és kiegyensúlyozottságot szeretne kapni, tartsa üresen az asztal középső részét a megfelelő energia folyamatos áramlása érdekében.

6. A kreativitás területe

A kreativitásnak szentelt terület az asztalon található családi résszel szemben helyezkedik el. Tehát, ha hiányzik a motiváció a munkához, akkor ezen a helyen el a teendőit, inspiráló képeit vagy akár gyermekei rajzait is.

7. Az oktatás és a bölcsesség területe

Az asztal bal első sarka bölcsességet jelent. Az intellektuális és szellemi fejlődés felszabadításához egészítse ki könyvekkel vagy más tananyaggal.

8. A karrier területe

Közvetlenül Ön előtt a karrierét támogató terület helyezkedik el. Ha szakmai életet szeretne kezdeni, szerezzen be egy íróasztalt néhány inspiráló idézettel, vagy ragassza az azokat az asztal aljára.

9. A barátság ás az utazás területe

A jobb alsó sarok az asztal alján a barátság, az utazás és az emberek segítésének a területe. Helyezzen ide egy címtárat, várostérképet, útikönyvet vagy naplót, hogy a névjegyek naprakészek legyenek.

A feng shui asztal egyéb elvei

Ha az asztalát a sarokba helyezi, akkor tegyen elé egy virágcserepet egy kis miniatűr növénnyel, ami pozitív energiát visz a stagnáló területre. Jobban fog dolgozni, ami erősíti egészségét és állóképességét. Kerülje a kaktuszokat, a tövises növényeket.Csak is élő növényekről lehet szó, ugyanis a művirágok vonzhatják a negatív energiákat, vagy akár befolyásolhatják a hangulatát és az önbizalmát.

A harmónia biztosítása és az idegek megnyugvása érdekében játssza le kedvenc zenéit. A feng shui nyugodt dallamokat javasol szöveg nélkül. Kerüljön mindent, ami túl pozitív vagy energikus, ami elterelheti a figyelmét és elvonhatja a munkától. Nos, ha megnyugtatja a rockzene, játszon le egy-két dalt. A lényeg az, hogy ösztönző munkakörnyezetet teremtsünk.

Az íróasztal nem lehet merőleges más éles élekre, más asztalokra, oszlopokra vagy akár épületekre. A szélek migrént és nyomást okozhatnak. Ha azonban nem tudja mozgatni az asztalt és máshová helyezni azt, helyezzen egy sótálat vagy sólámpát az asztal szélére.

A szoba északi sarkaiba helyezzen vizes elemet. Kerülje az állóvizet. Használjon akváriumot vagy szökőkutat. Ez aktiválja a jó munkalehetőségeket és a karrier előrehaladását.

Ügyeljen arra, hogy minden alkalommal, amikor befejezte a munkát, tisztítsa meg az íróasztalát, hogy másnap valóban egy új nap kezdődhessen. A tiszta asztal tiszta elméhez vezet. Tartson rendet az asztalán és más irodai bútorokon is.

Kerülje a tükröket az irodában vagy a munkaterületen. A háta mögött nem szabad tükröt, festményeket tartania. Ugyanis ezek vonzzák a munkahelyi aggodalmakat és a bonyodalmakat.

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás