Hogyan állapíthatom meg, hogy a kanapé valódi bőrből készült?

Valódi bőrnek tűnik, valódi bőr illata van, de vajon tényleg így van? Gyakran kérdik tőlünk, hogyan lehet megkülönböztetni a valódi bőrrel kárpitozott kanapét a többi kanapétól. Hogyan állapíthatom meg, hogy a kanapé valódi bőrből készült? Itt vannak a főbb jellemzők, amiket észre kell vennie.

1.1 Bőr első érintésre

1.2 Mi az igazi bőr?

1.3 Anilin bőr

1.4 Semianilin bőr

1.5 Pigmentált bőr

1.6 Hogyan tudja azonosítani a valódi bőrt a bútorokon?

1.7 Tények, amelyek a valódi bőrkanapé mellett teszik le a voksukat

1.1 Bőr első érintésre

A kanapé elengedhetetlen része a nappalinak. A valódi bőrrel kárpitozott kanapék és szófák kivételesek a kárpitozáshoz felhasznált bőr miatt. Első pillantásra a bőr gazdagnak, kivitelezésében elegánsnak tűnik. Egyszerűen észrevehető, hogy más, mint a többi anyag. A bőrt nem csak a bútorok kárpitozására használják, hanem a ruházat és a lábbelik minőségi azonosítójaként is.

Fotel Valery I (piros)

1.2 Mi az igazi bőr?

A valódi bőr természetes termék. Meleg tapintású, tartós, egyedi tulajdonságai vannak. A bőr mindig természetes eredetű jeleket visel magán. Ezek a tulajdonságok karcolásokként, a növekedés jeleként, a szálsűrűségben és a haj pórusszerkezetében nyilvánulnak meg. Ezek a tulajdonságok semmilyen módon nem rontják a bőr teherbíró képességét.

1.3 Anilin bőr

Természetes bőrnek is nevezik. Színezéséhez csak átlátszó színt használnak, hogy megőrizzék a bőr szerkezetét, eredeti árnyalatát. Minden karcolás, amelyet a természet maga után hagyott, az eredeti nyersanyagon marad. Ezért minden ilyen anilin bőr egyedi és utánozhatatlan. Ez a bőr minimális felületvédelemmel rendelkezik, így érzékenyebb a kopásra. Rendszere tisztítást és kezelést igényel.

Sarokkanapé Pyrus 1 (zöld) (J)

1.4 Semianilin bőr

Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az anilin bőr. Enyhe pigmentréteg borítja az egyenletesebb szín elérése érdekében. A pigment bevonat elrejti a kisebb sérüléseket és hibákat.

Kanapé Arnor

1.5 Pigmentált bőr

A pigmentált bőr a legtartósabb, éppen ezért ezt az anyagot használják a leggyakrabban a kárpitozáshoz. A természetes bőrre pigment, gyanta és védőréteg kerül. A felületbevonat nagyobb ellenállást biztosít a szennyeződésekkel, a kopással és a fakulással szemben. Az ilyen bőr könnyen karbantartható és felújítható.

Fotel Maulden

1.6 Hogyan tudja azonosítani a valódi bőrt a bútorokon?

  1. Ne feledje, hogy a valódi bőr valójában állatbőr. Ezért nem fog két egyforma darabot találni. Minél egyenetlenebb és szemcsésebb a szövet, annál közelebb van a valódi bőrhöz. A karcolások, a ráncok teljesen rendben vannak… Valójában ilyennek kell lennie egy valódi bőr kárpitozott kanapénak, amikor megvásárolja.
  2. A bőr engedelmeskedik nyomás hatására. Ha Ön a tenyerével lenyomja lenyomja a „valódi” bőrt, az a nyomás alatt összezsugorodik, elveszíti alakját és puhaságát. A szintetikus anyagok megtartják szilárdságukat és alakjukat.
  3. Szagolja meg. A valódi bőr valójában állatbőr, ezért illata durva és jellegzetes. A szintetikus bőr műanyag szagú.
  4. Hallott már arról, hogy az igazi bőr nem ég? Kockázatos, de jól bevált módszer annak megállapítására, hogy a felhasznált bőr valódi-e vagy sem. Egy 5-10 másodpercig tartó láng ezt gyorsan megumatatja. Az igazi bőr csak kissé zsugorodik össze és égett szaga lesz. A szintetikus bőr égni kezd, lángolni fog és ugyanolyan szaga lesz, mint az égő műanyagnak.
  5. Hajtson össze egy bőrdarabot. Az eredeti bőr a hajlítás következtében a hajlított részeknél megváltoztatja színét és felületét. Az alternatív ökobőr hajlíthatóbb, és megtartja a mesterségesen alkalmazott színét.
  6. A bőr hitelességét alátámasztja annak vízelvezető képessége. Egy csepp víz a valódi bőrön másképp viselkedik, mint az ökobőrön. Míg a víz az ökobőr felszínén marad, addig a valódi bőrrel kárpitozott kanapén a víz az anyagba szivárog.
  7. A bőr ára. Valószínűleg ez az egyetlen együttható, amely meghatározza a bőr minőségét. Egyszerűen mondva, a valódi bőrt meg kell fizetni.
Sarok ülőgarnitúra Belmont (Menta) (J)

1.7 Tények, amelyek a valódi bőrkanapé mellett teszik le a voksukat

A bőrkanapék négy, de akár ötször tovább is kibírják, mint a szintetikus bőrrel kárpitozott társai. Az eredeti bőr jobban ellenáll a sérüléseknek. Nehezebben törik és szakad, mint az ökobőr. A bőrkanapékon nem rakódik le annyi por, mint a többi kanapén, ezért könnyebb a tisztítása is. Az anyag kellemes tapintású, rugalmas, és nem fejt ki olyan agresszív hatást az emberi bőrre, mint a szintetikus anyagok.

Másrészt viszont meg kell jegyezni, hogy a bőr reagál a nyomásra és a hőre. Azon a helyen, ahol a legtöbbet ül a bőrkanapén, elsötétülhet, ami olyan hatást kelthet, mint ki lenne a kopva az anyag. Ez azonban természetes jelenség. Figyelembe kell venni a bőr természetes szagát is, ami valakinek irritáló lehet.

Sarok kanapé Valentina (krém) (J)

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás